Asus deed er geen persbericht over uit, maar met de ZenDrive U8M heeft het bedrijf toch wel een heel interessante gadget in haar assortiment opgenomen. Met de ZenDrive kunnen Android apparaten ineens gebruik maken van optische media.

Of je nou een Hitzone CD wilt luisteren of een DVD film wilt kijken, normaal kun je het schudden als je alleen een Android smartphone of tablet in de buurt hebt liggen. Met de ZenDrive levert Asus de oplossing. Deze zorgt ervoor dat je toch gewoon optische media kunt uitlezen. Daarnaast is de ZenDrive U8M meteen een DVD brander. Een back-up branden van jouw fotocollectie kan dus ook gewoon.

De ZenDrive maakt gebruik van USB 2.0, dus de micro-USB aansluiting die in het gros van de Android’s aanwezig is (nieuwe Android apparaten gebruiken een USB-C verbinding). Naast gebruik onder Android, is de externe drive ook te gebruiken in combinatie met Windows en OS X.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.