Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Sony MDR XB650BT met 4 sterren.

The Good
  • goed geluid
  • lekkere bas
  • plat in te klappen
  • bediening
  • afwerking
The Bad
  • ontbreken meer kleuren
  • ontbreken tasje


Sony heeft, net als een aantal andere merken, een prima reputatie als hoofdtelefoon fabrikant. Toch hebben deze merken de afgelopen jaren marktaandeel verloren aan Beats. Dat merk snapt wat de jeugd wil. Een hoofdtelefoon is een fashion statement en moet veel bas hebben. Sony heeft haar h.ear hoofdtelefoons voor de jeugd. Nu is er de MDR XB650BT. Een technische naam voor een hoofdtelefoon die veel jongeren zal aanspreken.

XB650BT zwartHet merk Sony is een sterk merk. Van jong tot oud staat Sony voor kwaliteit en innovatie. Maar reputatie en een mooi merk zijn niet voldoende voor de gunst van jeugdige consumenten. Het moet aansluiten bij de lifestyle. Sony heeft met de XB650BT een prima aanbod. De hoofdtelefoon is draadloos, heeft een lange accuduur (30 uur) en muziek afstelling voor moderne muziek. Standaard geeft de XB650BT een lekker diep laag zonder bombastisch te worden. Bij elektronische muziek is de bas lekker strak. Maar ook blues, rock en disco klinken ongekend lekker op deze on-ear hoofdtelefoon. Het stereo beeld wordt helder en breed weergegeven. De XB650BT geeft een ruimtelijke audio ervaring. Deze kwaliteiten maken de hoofdtelefoon ook geschikt voor ‘unplugged’ muziek en klassiek.

51412095.cmsVormgeving
Sony staat voor design en kwaliteit en dat zie je aan alles. De verstelbare band is fraai ontworpen en voelt met het draai mechanisme van de schelpen degelijk aan. Het geheel is erg licht wat het draagcomfort ten goede komt. De hoofdtelefoon is niet klein op te vouwen, maar wel extreem plat. Hij kan zo in elke rugzak of aktetas. Met bedienings elementen aan de rechterschelp is het volume instelbaar en is de muziek te bedienen. iOs, Windows, Mac en Android bediening is mogelijk. De knopjes zijn duidelijk te voelen wat wel zo prettig is. Het knopje voor skippen en pauzeren oogt wat fragiel. De ingebouwde microfoon is prima voor telefoongesprekken met de aangesloten telefoon. De hoofdtelefoon is leverbaar in drie kleuren; zwart, rood en blauw. Het zijn tijdloze kleuren. Vreemd dat zilver en wit ontbreken.

XB650BT detailDraadloos
De XB650BT wordt enkel met een micro USB geleverd. Geen tasje noch audiokabel. De hoofdtelefoon is draadloos en onderscheid zich op dit punt met de meeste andere hoofdtelefoons op dit prijspunt. Sony maakt erg goede accu’s voor haar producten en ook deze hoofdtelefoon is geen uitzondering. Zonder problemen speelt de hoofdtelefoon 30 uur. De technologie is echter niet zo slim als de Plantronics BackBeat Sense. Deze hoofdtelefoon is vergelijkbaar in prijs en functies, maar hoeft minder snel aan de lader omdat deze direct in bespaarmodus gaat als je de hoofdtelefoon afzet. De Sony blijft spelen wanneer je hem even afzet. De Sony heeft wel duidelijk meer laag dan de Backbeat Sense en richt zich daarmee meer op de jeugdige audio liefhebber die wellicht een Solo2 overweegt. Die hoofdtelefoon is iets goedkoper, maar niet draadloos. Wie eenmaal draadloos audio geniet wil niet meer terug. NFC maakt het ook nog eens extra gemakkelijk om snel draadloos met apparatuur te koppelen. Echte audiofielen zweren bij een hoofdtelefoon met een draad, maar zitten dan waarschijnlijk in een fauteuil in een rustige kamer en genieten niet van de muziek in de trein, op het strand of school/kantoor.

XB650BT manConclusie
De Sony XB650BT is een prima hoofdtelefoon die de gebruiker de vrijheid geeft om overal van muziek te genieten. Het extra laag past perfect bij moderne muziek en is niet overdadig aanwezig, maar wel een kwestie van smaak. De bediening en ingebouwde microfoon maken de hoofdtelefoon veelzijdig inzetbaar. Voor 130 Euro heb je een prima hoofdtelefoon voor jarenlang plezier. Voor 99 Euro had Sony een absolute winnaar voor het budget van de jeugd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.