Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology introduceert de DiskStation DS916+ en DS116

Synology heeft deze week in één keer twee nieuwe NAS systemen voor thuisgebruik en kleine bedrijven gepresenteerd. Het gaat om de kleine, zuinige DS116 en de grotere DS916+.

Natuurlijk draaien beide NAS systemen op de laatste versie van het DSM besturingssysteem van Synology. Daarmee hebben beide modellen ook toegang tot de vele apps die voor Synology verkrijgbaar zijn. Daarmee zet je snel een mailserver op, maar ook een Plex mediaserver, een portaal voor e-learning etc etc.

Synology DiskStation DS116

De DiskStation DS116 draait op een dual-core 1.8GHz Marvell chipset en beschikt over 1GB DDR3 werkgeheugen. Er is slechts ruimte voor één harddrive, dus zorg dat je back-ups maakt (tenzij dit jouw back-up is). De maximale grootte van de drive is 8TB. 2 USB 3.0 poorten maken het gemakkelijk om snel data te verplaatsen. De leessnelheid van de DiskStation DS116 ligt op 111MB per seconde en 112MB per seconde schrijfsnelheid.

Synology DiskStation DS916+

De Synology DiskStation DS916+ is heel andere koek. Het begint al met de mogelijkheid om tot 4 harddrives te plaatsen. De DiskStation DS916+ draait op een 64-bit chipset met een quad-core 1.6GHz chipset die ook nog eens een 2,56GHz burst modus heeft. 2/8GB aan werkgeheugen maakt het af.

Synology-DiskStation-DS916+

De krachtiger chipset laat ook haar kwaliteiten zien bij de lees- en schrijfsnelheden van de machine. Met encryptie aan ligt dit op 225MB per seconde lezen en 209MB per seconde schrijven. Je kunt ook nog een uitbreidingsmodule aan deze NAS hangen om tot 9 extra drives toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.