Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

LG’s nieuwe vingerafdruksensor zit onder het display

We waren er al lang over uit. Een vingerafdruksensor onder de home knop is onhandig. In veel gevallen moet je dan twee handen gebruiken om het toestel snel te ontgrendelen. Sony en Huawei doen het slim met de sensor aan de zijkant en achterop. LG gaat een flinke stap verder in comfort.

LG is zo slim om de sensor weg te werken in het display. De sensor zit dan onder de rand (bezel) onder het display. Dit kan door het glas op dat punt veel dunner te maken en de nieuwe sensor van LG Innotek eronder te plaatsen. Aan de onderkant van het display steekt de nieuwe sensor nog maar 0,3mm uit. Het grote voordeel is dat de sensor hierdoor een stukje hoger zit. Bovendien is hij letterlijk naadloos weg te werken. Sterker nog, er is dan ook geen behoefte meer aan een zichtbare home knop.

Naast de estetische voordelen van de nieuwe knop, zijn er nog meer te noemen. De belangrijkste is dat de sensor niet meer zo snel zal vervuilen. Er zijn immers geen randjes waar vingervet en ander vuil zich in kan ophopen.

Of en wanneer we de nieuwe LG Innotek sensor in een smartphone gaan zien is nog onbekend. Ze hebben in ieder geval de techniek in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.