Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

I/O: Wat is Android Instant?

Tijdens het Google I/O event is Android Instant aangekondigd. Android Instant lijkt een klein beetje op de techniek die moderne gameconsoles gebruiken waarbij je niet de hele game hoeft te downloaden om deze te kunnen spelen. Hoe werkt dit onder het nieuwe Android N?

Voor Android N gaat dit niet heel anders werken. De interface en de inhoud die je zoekt worden gedownload en uitgevoerd. Dit zou zelfs al vanuit de Chrome browser moeten gaan gebeuren. Zo kan het dus zijn dat een website die je bezoekt niet een standaard, mobiele pagina laat zien, maar er voor kiest om dat stukje van de site te vervangen door een stukje van haar app. Sluit je het venster, wordt het gedownloade deel van de app gewoon weer verwijderd om te voorkomen dat je te snel door jouw opslagruimte heen raak.

Een ander onderdeel van Android Instant is Smart Lock. Je bent met een e-mail adres ingelogd op jouw smartphone of tablet. Is het e-mail adres hetzelfde als jouw account bij, bijvoorbeeld Netflix, zal deze je meteen inloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.