GadgetGear.nl

I/O: Google Home gaat de strijd aan met de Amazon Echo

Denk aan Star Trek. ‘Computer, Dim the lights!’. Met de Amazon Echo werd dit eindelijk werkelijkheid. Hoewel je dan Alexa moet roepen en aan een Echo moet zien te komen. Het apparaat wordt in zeer weinig landen aangeboden. Met haar Home presenteert Google dé directe concurrent.

Net als de Echo vormt een draadloze speaker de basis van de Google Home. Het grote verschil is dat Google meteen meerdere mogelijkheden biedt om het uiterlijk van de Google Home te beïnvloeden. Hierdoor is de speaker gemakkelijker op het interieur aan te passen.

Als draadloze speaker integreert Google Home zich in het Google Cast netwerk. Heb je al Chromecasts in huis, of Android TV’s, kan de speaker daarmee gecombineerd worden.

Google Assistant

De basis van de Google Home is niet langer Google Now (dat we kennen van Android), maar de Google Assistant. Een verbeterde versie van Google Now. Verbeteringen zitten hem vooral in het koppelen van content en het plaatsen van commando’s en vragen in een bepaalde context. Na het opvragen van wat er in de bioscoop te zien is, is het zo meteen mogelijk een ticket te kopen.

Beschikbaarheid

Wanneer Google haar Google Home precies zal lanceren is nog onbekend. Ook is nog onbekend in welke landen dit zal zijn en wat de Home gaat kosten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten