I/O: Google Home gaat de strijd aan met de Amazon Echo

Denk aan Star Trek. ‘Computer, Dim the lights!’. Met de Amazon Echo werd dit eindelijk werkelijkheid. Hoewel je dan Alexa moet roepen en aan een Echo moet zien te komen. Het apparaat wordt in zeer weinig landen aangeboden. Met haar Home presenteert Google dé directe concurrent.

Net als de Echo vormt een draadloze speaker de basis van de Google Home. Het grote verschil is dat Google meteen meerdere mogelijkheden biedt om het uiterlijk van de Google Home te beïnvloeden. Hierdoor is de speaker gemakkelijker op het interieur aan te passen.

Als draadloze speaker integreert Google Home zich in het Google Cast netwerk. Heb je al Chromecasts in huis, of Android TV’s, kan de speaker daarmee gecombineerd worden.

Google Assistant

De basis van de Google Home is niet langer Google Now (dat we kennen van Android), maar de Google Assistant. Een verbeterde versie van Google Now. Verbeteringen zitten hem vooral in het koppelen van content en het plaatsen van commando’s en vragen in een bepaalde context. Na het opvragen van wat er in de bioscoop te zien is, is het zo meteen mogelijk een ticket te kopen.

Beschikbaarheid

Wanneer Google haar Google Home precies zal lanceren is nog onbekend. Ook is nog onbekend in welke landen dit zal zijn en wat de Home gaat kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.