Hyperloop trein behaalt 187 kilometer per uur

Eerder dit jaar was er een wedstrijd onder universiteiten om met een ontwerp voor de eerste Hyperloop trein te komen. Een trein die zich voortbeweegt in een tunnel waar de luchtdruk omlaag wordt gebracht en dat heeft de nodige voordelen.

Wellicht heb je weleens gemerkt dat het behoorlijk winderig kan zijn in metrotunnels. Metro's moeten constant een berg lucht voor zich uit duwen in de tunnels. Hierdoor ontstaat een hoge luchtdruk voor de metro en een lage erachter. Er is heel wat motorkracht voor nodig om in deze ongunstige omstandigheden hoge snelheden te behalen.

Hyperloop, een bedrijf van Elon Musk (SpaceX, Tesla) probeert het idee opnieuw uit te vinden. Dit door een tunnel waar de luchtdruk omlaag kan worden gebracht tijdens het rijden van de trein. Hyperloop verwacht dat deze treinen een snelheid van 1.100 kilometer per uur gaan halen. Daarmee zou Hyperloop het snelste vervoersmiddel worden om van land naar land te reizen.

https://www.youtube.com/watch?v=x2Xta_Dv04g

Terwijl de tunnels en de eerste trein in aanbouw zijn, is Hyperloop alvast begonnen met het testen van haar motor. Deze behaalde op een testterrein een snelheid van 187 kilometer per uur. Let wel, dit is niet in een tunnel, onder een lagere luchtdruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram