In 2015 schreven we een review over de Philips All-In-One S231C4AFD. Een touchscreen monitor met Android waardoor het eigenlijk één grote 23 inch tablet was. Geniaal, maar software updates verschenen niet. De fabrikant achter deze monitor, MMD, probeert het nu opnieuw onder het merk AOC en, slim, heeft een partner voor de software gevonden.

Het zal ook niet een reguliere Android installatie zijn die op de AOC Mars monitor verschijnt. Het gaat om een installatie van Remix OS. Een variant op Android die geschikt is voor multitasking. De nieuwe voet van de monitor laat het ook niet echt toe deze als tablet op tafel te leggen. Daarmee lijkt AOC deze All-In-One op een wat serieuzer publiek te richten.

AOC-Mars-Back

De Remix OS software voor de AOC Mars is ontwikkeld door Jide. Dat bedrijf ontwikkelde eerder al een tablet en een setopbox per Remix OS en verzorgt daar de updates voor.

Qua hardware heeft AOC voor de Amlogic S905 chipset gekozen die ook in de net aangekondigde Venz V10 zit. Toch is de chipset in deze AOC Mars iets rijker uitgerust. Zo krijg je hier 2GB aan werkgeheugen. Dit moet het wisselen tussen apps vlotter maken. Er zijn vier USB aansluitingen en een LAN poort die Remix OS kan gebruiken. Om de monitor ook echt als monitor te kunnen gebruiken zijn ook nog twee HDMI poorten aangebracht.

Qua prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.