Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zonnecellen kunnen regen omzetten in energie

Met een lekker zomerzonnetje presteren zonnecellen optimaal. Maar wat als het regent? Doorgaans dendert het rendement van deze groene energiebron dan in elkaar. Daar zou binnenkort toch verandering in kunnen komen.

Het zijn Chinese onderzoekers die een manier zeggen te hebben gevonden om de regen nuttig te gebruiken. Ze zouden zonnecellen hebben ontwikkeld die regendruppels in energie kunnen omzetten. Dit door het water op het grafeem van de zonnecel te laten plakken en zo als condensator te laten werken. Het verschil tussen de elektronen in de grafeem en ionen in het water is groot genoeg om energie op te wekken.

Hoewel dit interessant klinkt, zijn dit soort zonnepanelen nog ver weg. De onderzoekers moeten het rendement van de nieuwe panelen nog flink vergroten. Momenteel ligt dit op slechts 6,5 procent. Om interessant te zijn voor de markt moet dit naar de 22%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.