Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsonite koffers gaan intelligent trackingnetwerk vormen

Item trackers. Van die handige dingen die je in jouw tas of koffer stopt om te voorkomen dat je deze onderweg verliest. Je krijgt dan immers een waarschuwing op jouw smartphone. Kofferbouwer Samsonite gaat een stap verder en zorgt ervoor dat koffers met elkaar kunnen netwerken wanneer ze dreigen te verdwijnen.

Samsonite gaat een deel van haar nieuwe koffers uitrusten met Google’s Eddystone technologie. Dit is vergelijkbaar met het iBeacon platform van Apple, maar dan universeel inzetbaar. De technologie werkt via Bluetooth LE.

Net als bij gewone item trackers, moet je de koffer met een app registreren en krijg je een melding wanneer smartphone en koffer te ver van elkaar verwijderd zijn. De techniek die Google gebruikt zou een bereik van rond de 75 meter moeten hebben. Maar wat als iemand veel harder wegrent met jouw koffer dan jij zelf er achteraan rent? Dan kun je de koffer als vermist markeren. Wanneer andere mensen in de buurt van jouw koffer de Samsonite app op hun telefoon hebben, zal jouw koffer zich via een verbinding met de andere Samsonite gebruikers melden. Slim! Zeker op luchthavens zal de kans groot zijn dat er veel mensen zijn die de app op de smartphone hebben staan.

Beschikbaarheid

Samsonite zal de Track&Go bakens later dit jaar in koffers in Europa verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.