Review: The Flash Seizoen 1 (Blu-Ray)

Ineens verscheen Barry Allen (Grant Gustin) in de hitserie Arrow. Daar deed hij zijn werkt als forensisch onderzoeker voor de politie. In The Flash draait het alleen om hem en daarmee lijkt DC Comics een zeer succesvolle spinoff the hebben neergezet die nu via Warner Bros. in de schappen is beland.

Dat Barry Allen (Grant Gustin) een spin-off is wordt ook nog eens bevestigd tijdens de eerste aflevering waarin Barry een sprintje trekt richting good old Starling city voor een kort onderonsje met Arrow die gedurende het seizoen nog vaker opduikt. Overigens is de gehele eerste aflevering gericht op het vertellen hoe Superheld The Flash is ontstaan en daar lijkt een aardig budget voor te zijn uitgetrokken. De eerste aflevering doet dan ook echt niet onder voor de gemiddelde speelfilm. Ware het niet dat het wat aan de korte kant is ;-).

The Flash blijkt zijn krachten te hebben gekregen uit een ontploffing in Star Lab, een onderzoekslaboratorium. Of dit echt een ongeluk was, moet je zelf ontdekken gedurende het eerste seizoen. Wat we in ieder geval weten is dat Barry niet de enige is die een superkracht aan het ongeluk heeft overgehouden. Star City wemelt van de ‘meta mensen’ die allemaal een bijzondere kracht hebben en deze bijna zonder uitzondering inzetten om het de gewone mensen zuur te maken.

Qua beeld en geluid heeft The Flash echt exact dezelfde look & feel als The Arrow. Ook hier weer een select groepje vrienden dat zijn geheim kent. Ook hier weer een geheim eigen labje. Ook hier weer een oneindige bron van geld. En ook hier weer een hoog soapgevoel. Maar dan wel echt een soap voor mannen.

Doordat de cast niet uit superbekende acteurs bestaat, komt deze al snel geloofwaardig over. Al merk je hier en daar wel dat het een beetje aan ervaring ontbreekt. Iets dat gedurende het eerste seizoen al snel goed komt. Leuk detail is dat er heel veel personages zijn die worden gespeeld door belangrijke karakters uit andere series. Denk bijvoorbeeld aan Dominic Purcell die we kennen als Lincoln Burrows van Prison Break en zijn tegenpool Robert Knepper die we kenden als T-Bag. Het is een beetje als in baantjer, waar ook iedere bekende kop een gastrol kreeg.

Dat de schrijvers van The Flash en The Arrow achter hetzelfde bureau zitten zien we in de vele ontmoetingen van de karakters uit beide series. Iets dat ik zelf altijd enorm kan waarderen. Hoewel Felicity in The Arrow een periode lang wel heel erg onder de indruk was van Oliver, begon ze later in de serie gevoelens voor Barry te ontwikkelen en ook die lijn zet zich door in de ontmoetingen tussen de twee in The Flash. Overigens staat het seizoen wel zo op zichzelf dat het niet verplicht is om ook The Arrow gezien te hebben.

Extra’s

Het eerste seizoen is door Warner Bros. op 4 Blu-Ray schijfjes geperst. Het eerste seizoen telt in totaal 23 afleveringen van rond de 40~45 minuten. Voor fans bevatten de vier schijfjes bovendien enorm veel bonusmateriaal over The Flash. Het ontstaan, het maken en het schrijven van de verhaallijnen komt uitgebreid aan bod evenals de presentatie van The Flash en een aantal anderen op Comic Con.

Conclusie

Soms is het wat zoetsappig en zijn de avonturen wat doorzichtig, maar dat is wel lekker. The Flash is een heerlijk stukje superheldenvermaak voor na een drukke dag. Niet al teveel nadenken en lekker gaan. Genieten van de actie, de humor en hier en daar wat romantiek.

Beschikbaarheid

The Flash is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Kijkt heerlijk weg
  • Geen moeilijke verhalen
  • Interessante tegenstanders
  • Veel bekende gezichten
  • 23 afleveringen

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events