Review: Batman: Bad Blood (DVD)

Ik geef het toe. Batman vs. Robin vond ik geweldig, maar Batman Unlimited: Animal Instincts was toch echt weer heel wat anders. Met Batman: Bad Blood keren we terug naar het DC Universe van Batman vs. Robin. Dé animatiefilmtip van vandaag.

Hoewel ik al verraden heb dat dit echt weer een lekkere Batman animatiefilm is, is het meest opvallende aan deze film dat Batman schittert in afwezigheid. Na een heftige nachtje knokken met Firefly, Tusk en Killer Moth is Batman ineens verdwenen. De enige getuige van het gevecht is Batwoman. Inderdaad. We hebben een nieuwe leading lady in deze animatiefilm. Batman: Bad Blood is dan ook vooral een film die nieuwe karakters aan het publiek moet introduceren.

Naast Batwoman is er ook een meer prominente rol voor de nieuwe Batwing. Nee, niet het vliegtuig van Batman, maar de zoon van Lucious Fox die een batsuit heeft aangetrokken. Ook Nightwing is prominent aanwezig en vormt een team met de jonge Robin. Ditmaal dus geen strubbelingen tussen Damian Wayne en zijn vader. Wel blijkt opnieuw dat de League of Assassins een rol speelt in de verdwijning van Batman.

Extra's

Qua extra's bevat de DVD naast het 75 minuten durende avontuur Batman: Bad Blood ook een eerste blik op Justice League vs. Teen Titans. Een nieuwe animatiefilm die binnenkort moet uitkomen en ons nu al weet te prikkelen.

Conclusie

Eindelijk echt weer een animatiefilm voor papa. Batman: Bad Blood levert weer een heerlijke blik in het DC Universe. Dat de film eigenlijk helemaal niet over Batman gaat is niet erg. Batwoman speelt gewoon een heerlijke hoofdrol en ook Batwing en Nightwing vormen een heerlijke combinatie in deze nieuwe cartoon.

Beschikbaarheid

Batman: Bad Blood is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima verhaal
  • Veel leuke, nieuwe karakters
  • Sterke animatie

THE BAD

  • Eigenlijk draait het helemaal niet om Batman
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram