Review: Batman vs. Robin (DVD)

Hoewel we het al even zonder Dark Knight films moeten doen, heeft Warner Bros. deze week Batman vs. Robin in de schappen gegooid. Een nieuwe Batman animatiefilm die qua stijl toch wel sterk doet denken aan de Batman cartoons die in de jaren 90 op TV te zien waren… maar dan een stuk bruter.

Batman heeft een berg aan talenten, maar het vaderschap hoort daar niet bij. Dit leren we al vrij snel tijdens Batman vs. Robin. We stappen namelijk in het verhaal op het moment dat zoonlief Robin (huh, is dat familie dan!? Ja, maar er zijn meerdere Robins in deze film) aan het joyriden is met de batmobiel. Nouja, joyriden… hij wil gewoon zelf even een schurk neerhalen.

Het verhaal van Batman vs. Robin brengt ons ook met grote regelmaat naar het moment waarop Batman als zijnde Bruce zijn eigen ouders verloor. Bruce leerde al kind over de Court of Owls. Die zouden achter veel kwaad zitten. Hoewel hij zijn best deed om aanwijzingen te vinden, lukte het Bruce echter nooit om de moord ook daadwerkelijk aan de Court of Owls te linken. Sterker nog, het lukte hem niet eens om het bestaan van deze groep te bevestigen.

In Batman vs. Robin komt Bruce er al snel achter dat deze groep wel bestaat en dat deze groep uit mensen bestaat die hij wellicht beter kent dan hij had gedacht. Het is deze groep die Batman en Robin uit elkaar rukt en het hele verhaal echt enorm spannend weet te maken.

Qua animatiestijl is Batman vs. Robin echt een anime, maar zonder de uberschattige oogjes en meisjes in schooluniformpjes. Verwacht dus rondspattend bloed en uitgerukte organen. Ja, dat is wel wat anders als in de jaren 90, maar toch kan ik er ook nu weer enorm van genieten.

Conclusie

Batman vs. Robin vertelt het verhaal van de andere rijken in Gotham City en het verhaal van Robin en Robin. Dat bij elkaar is heel veel verhaal in een goed geanimeerde Batmanfilm. Zo episch als de films wordt het niet, maar Batman v.s. Robin is toch wel heel leuk om te kijken.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooie animatiestijl
  • Goed verhaal

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events