QNAP lanceert de eerste NAS voor M.2 SSD’s

Hij ziet er niet alleen bijzonder uit, de nieuwste 4-bay NAS van QNAP draagt ook een belangrijke primeur met zich mee. De TBS-453A is ’s werelds eerste NAS systeem op basis van M.2 SSD’s.

M.2 SSD’s zijn SSD’s die we vooral kennen uit de wereld van de tablets en notebooks. Het zijn SSD’s op een printplaat waar de chipset een snellere verbinding mee heeft. Traditionele SSD’s zitten momenteel vast aan de fysieke limieten van de SATA aansluitingen die ze gebruiken. Ook wanneer ze in speciale SSD NAS systemen worden geplaatst.

De TBS-453A lost dit probleem dus op voor iedereen die behoefte heeft aan extreme datasnelheden. oké, M.2 SSD’s zijn op dit moment nog relatief duur. De goedkopere 500GB SSD’s kosten rond de €160. Wil je vier van deze units in de TBS-453A leggen, ben je dus €640 kwijt voor 1TB aan opslagruimte (uitgaande van een RAID opstelling). En dan moet je de TBS-453A ook nog aanschaffen. Het is ook mogelijk om met hardware-uitbreidingen tot 8 3,5 inch harddrives aan het systeem toe te voegen.

Doe je deze investering toch, dan haal je een wel heel prettige NAS in huis. De chipset bestaat uit een vlotte Intel Celeron processor en met behulp van de HDMI aansluiting zijn media op de SSD’s direct op TV te kijken met ondersteuning voor 4K content. Sterker nog, er zijn twee schermen aan te sluiten. De TBS-453A beschikt namelijk over twee HDMI poorten. Bovendien ligt het energieverbruik lekker laag.

Toch heeft deze TBS-453A nog een feature die we niet veel tegenkomen. De TBS-453A beschikt niet alleen over twee netwerkaansluitingen voor een dikke verbinding naar een switch, maar doet zelf ook dienst als switch met minimaal drie LAN aansluitingen voor computers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.