GadgetGear.nl

Opel maakt draadloos laden van smartphones een optie in de Adam

Autofabrikant Opel gaat nu ook de optie bieden om smartphones draadloos op te laden in haar auto’s. De eerste auto die met een laadlade wordt uitgerust is de Opel Adam.

De laadlade van de Opel Adam wordt dan aan de onderkant voorzien van één of meerdere qi inductiespoelen. Wanneer de qi ontvanger van jouw smartphone goed boven een spoel ligt, kan de auto deze draadloos laden. Kopers van de Opel Adam moeten hier wel €135 voor neerleggen.

Een groot voordeel van het laden van de smartphone is dat deze niet leeg raakt wanneer deze met het infotainmentsysteem is verbonden. Opvallend daarbij is wel dat Opel daarbij alleen zegt gebruik te maken van Apple Carplay of een generieke bluetooth verbinding. Apple smartphones kunnen standaard vooralsnog niet draadloos worden opgeladen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten