Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Opel maakt draadloos laden van smartphones een optie in de Adam

Autofabrikant Opel gaat nu ook de optie bieden om smartphones draadloos op te laden in haar auto’s. De eerste auto die met een laadlade wordt uitgerust is de Opel Adam.

De laadlade van de Opel Adam wordt dan aan de onderkant voorzien van één of meerdere qi inductiespoelen. Wanneer de qi ontvanger van jouw smartphone goed boven een spoel ligt, kan de auto deze draadloos laden. Kopers van de Opel Adam moeten hier wel €135 voor neerleggen.

Een groot voordeel van het laden van de smartphone is dat deze niet leeg raakt wanneer deze met het infotainmentsysteem is verbonden. Opvallend daarbij is wel dat Opel daarbij alleen zegt gebruik te maken van Apple Carplay of een generieke bluetooth verbinding. Apple smartphones kunnen standaard vooralsnog niet draadloos worden opgeladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.