2016 lijkt het jaar van de drones te worden. Niet alleen omdat de grote merken nieuwe drones zullen lanceren, maar omdat meer en meer hobbyisten aan het droneracen zullen slaan. Zelf een drone bouwen wordt immers steeds gemakkelijker.

Tijdens het Campus Party evenement zal het eerste NK drone racen worden georganiseerd. Wil je buiten racen, zijn er nogal wat wettelijke haken en ogen om dit te organiseren. De organisatie kiest er dan ook voor om het NK een indoor evenement te maken. Dan heb je vooral te maken met de eisen van de telecommunicatiewet en daar valt gemakkelijk aan te voldoen. Om toeschouwers veilig te houden is er een speciaal net om de drones op te vangen en staan ze achter dranghekken.

Voor droneliefhebbers is er ook nog de drone zone. Daar kun je zelf een beetje freestyle vliegen, drones modden en workshops volgen. Oja, en er is een hoop andere tech…

Campus Party wordt georganiseerd van 25-29 mei. Op de laatste twee dagen wordt het NK georganiseerd en dat allemaal in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.