Hij is superlicht en superdun. Ik heb het over de Kindle Oasis. Het nieuwe vlaggenschip onder de Kindle e-readers van Amazon. Het beste van het beste tegen dito prijs.

Het verhaal begint al bij de vormgeving. Een magazine ontwerp. Dus alle elektronica zoveel mogelijk aan één kant waardoor de andere kant lekker dun is. Sony was de eerste die op deze manier haar tablets wist vorm te geven en met de Yoga series is Lenovo dit ook gaan doen. Amazon volgt nu en ik kan daar alleen maar vrolijk van worden.

En dan is er nog de lederen hoes. Ook deze heeft een interessant ontwerp. De hoes bevat namelijk een secundaire accu om de leestijd nog eens met maanden te verlengen. Deze achtste generatie is ook een stuk lichter (131 gram) en dunner (3,4mm op het dunste punt) dan de eerdere Kindle’s van Amazon. Interessant is dat je twee opties krijgt om te bladeren in de boeken. Natuurlijk via het touchscreen, maar toch ook weer via knoppen. Geniaal. Het apparaat is ook niet links- of rechtshandig. Hoe jij hem vastpakt is hoe de knoppen bladeren. De oriëntatie verandert dus vanzelf.

Kindle_Oasis

Het scherm zelf kennen we uit de Kindle Paperwhite serie. Deze heeft een resolutie van 300 DPI en de nieuwe verlichting is voorzien van 60% meer LED’s.

Beschikbaarheid

De Kindle Oasis is nu als pre-order beschikbaar voor €294,87.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.