Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg RunPhones met 4 sterren.

The Good
 • Goed geluid
 • Zit comfortabel
 • Geen uitvallende oortjes meer
The Bad
 • Geen Bluetooth
 • Prijzig
 • Matig design


De RunPhones van Sandberg zijn onmisbaar voor iedereen die wel eens een rondje loopt. Voor de pro runner tot de kleine kilometereter; deze oortelefoontjes zijn onmisbaar!

We kennen Sandberg van veel slimme gadgets, computer gear en vooral de mooie headsets. Wat vooral opvallend is, zijn de prijzen. Alle producten zijn scherp geprijsd. De RunPhones echter zijn weer aan de dure kant (€ 45,00) als je het vergelijkt met de andere headsets die beschikbaar zijn op hun website en vergelijkbare headsets voor hardlopers op de huidige markt. Gelukkig is de prijs niet het enige verschil.

runphones_gadgetgear_entert1_review_sandberg

Er is door Sandberg perfect nagedacht over een ‘probleem’ waar iedere loper tegenaan euh… Loopt. Als sporter kun je kiezen uit verschillende soorten oortelefoons. De standaard grote koptelefoon, de ‘in ear’ headphones en de beugel oortjes.  De eerste die ik noemde verplaatst tijdens het rennen of ze knellen na grotere stukken lopen, de ‘in ear’ sluiten je totaal af van je omgeving en dreunen door bij iedere stap. De beugels prikken naar een paar kilometer toch meer in je oren dan je dacht, dit merk je pas goed wanneer je ze afdoet. De RunPhones van Sandberg hebben deze problemen allemaal niet.

De zweet absorberende hoofdband met ingebouwde koptelefoon is comfortabel te dragen tijdens het hardlopen en biedt een geweldig geluid.  Ik heb zelf als testmodel eerst een maatje ‘M’ ontvangen die voor mijn enorme harses echt te klein was. Een ‘L’ zat perfect. De band zat niet per se strak, maar de vlakken waar de speakers zich bevinden zaten niet op de juiste plek. Bij de grotere maat zaten deze precies waar ze moesten zitten. Mijn pro tip: check je maat voor je gaat bestellen.

Runphones_headset_voor_hardlopers_entert1_gadgetgear2

Een punt van kritiek was dat een zweetband vol gaat zitten met zweet, logischer wijs. Dat leek mij onprettig als je na je derde keer met afkeer de hoofdband omdoet. Wat blijkt, de koptelefoon kan gemakkelijk van de hoofdband worden verwijderd wanneer hij gewassen moet worden! Opgelost. Wat ik een minimaal minpuntje vond is dat de hoofdband niet Bluetooth verbonden is. Ik weet dat ze bestaan en als we toch technische hoogstandjes uitvinden, waarom dan niet meteen voor de volle mik gaan. De stof waar de hoofdband van gemaakt is, is geen badstof, eerder een beter ademend stofje. Dit voelt minder prettig aan dan het badstoffen oldschool bandjes, maar is wel weer frisser. De Runphones zijn compatibel met alle smartphones en Mp3-spelers dankzij de 3.5 mm aansluiting.

Pluspunten

 • Goed geluid
 • Zit comfortabel
 • Geen uitvallende oortjes meer

Minpunten

 • Geen Bluetooth
 • Prijzig
 • Matig design

Cijfer: 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.