Review: Jaybird X2, kwalitatief sporten in stijl

Jaybird’s X2 oortjes zijn speciaal gemaakt voor de actieve mensen onder ons. Door het elegante design, diverse kleuren en een scala aan oordopjes en earfins is er altijd wel een match voor jou!

Unboxing

De ervaring begint al met de doos. Wanneer je de doos openklapt zie je meteen waar je aan begint. “Power your passion”, en dat nemen ze wel letterlijk bij Jaybird. Maar daarover later meer! In het midden zien we de opbergdoos voor je earfins en je X2. Erg handig want anders slingeren ze altijd maar ergens rond. Om het doosje heen zien we de oortjes dan liggen. Ikzelf heb gekozen voor ijsbergblauw maar ze zijn er nog in vele andere kleuren. Dan hebben we verder nog 3 setjes om je draad mee strak te binden mocht je dit vervelend vinden. Als laatste natuurlijk een korte mini usb kabel om je X2 mee op te laden.

jaybird x2 in the box

Design

Het design vind ik elegant. De oortjes zelf zijn niet al te groot. Op de buitenkant prijkt het logo van Jaybird in het zilver. Het logo zelf is ook prachtig vorm gegeven.  Gespiegelde letters die duidelijk een J en een B vormen. Complimenten aan de vormgever. De earfins zelf zijn ook mooier dan ik tot nu toe gezien heb. Met gaten erin om ze niet te massief te  maken en je oren nog goed kunnen luchten. Een mooi ontwerp, mooie lijnen. Het onderste deel van de oortjes lopen mooi over van breed naar smal en in het zwart. Zo wordt de overgang van oortje naar kabel geleidelijk doorgezet. Het kleine kastje waar je de oortjes kunnen bedienen is minimaal en dit is prima. De achterkant staat nog eens het merk in letters.

Al met al, zeer elegante oortjes en ze hebben alle technologie prima verwerkt in kleine oortjes! Dan hebben we nog het doosje waar de earfins in kunnen en de X2 zelf. Die van mij is boven en onder zwart. Op het deksel prijkt wederom het glimmende logo van Jaybird. Het middenstuk is in de kleur van je oortjes. De siliconen oordoppen zijn ook in de kleur van je X2. Hoe vet is dat, tot in de kleinste detail is er rekening gehouden met de kleur van je X2 en de accessoires ervan.

kleuren X2

Draagcomfort

Door de earfins blijven ze goed in je oor zitten. Al moet je wel goed passen welke earfins en oordoppen je precies moet hebben. Anders heb je daar tijdens het lopen weer last van dat een oortje steeds een beetje uit je oor glijdt. Goed passen en de goede stand van de earfins is dus echt iets om even goed op orde te hebben! Check daarvoor de siteik heb meteen de link naar de juiste pagina erin gezet. Draadloos vind ik echt fijn om mee hard te lopen. Geen kabels die aan je gaan kleven, rondslingeren etc. Je hebt ook geen last van de kabel achter je nek. Mocht je dit wel hebben dan kun je hem strak trekken met de schuifjes.  Wanneer je hem dus goed hebt ingesteld zit hij meer dan prettig. Al moet ik wel zeggen dat de siliconen doppen fijner zitten dan de memory foam doppen. Maar dat kan een persoonlijke keuze zijn.

Gebruikersgemak

Nogmaals, het instellen van je X2 qua earfins en oordoppen is echt belangrijk om goed te doen. Ikzelf heb het de eerste week niet goed genoeg gedaan. Ook was het voor mij even puzzelen wat de juiste stand van de earfins was. De bediening van de X2 aan de hand van de drie knoppen had van mij wat verder van het oortje af gemogen. Je zit redelijk dicht bij je oor en hij zit voor mij gevoel net wat te hoog. Het opladen is erg simpel, klik de achterkant van het rechteroortje weg en opladen maar. Als het lampje groen is dan is de X2 opgeladen. Via je telefoon zie je de batterij van de X2. Je weet dus precies of je nog die ene run kunt maken voordat ze echt leeg zijn. En ik moet zeggen dat voor het formaat van de oortjes hij een geweldige duur heeft. 8 uur dat wordt misschien krap als hij op max volume staat maar 7 moet hij zeker redden. Ik laad hem elk weekeind op en ik sport minimaal 4 keer in de week meer dan een uur. En ik red het er prima mee!

Dan wil ik het toch nog even hebben over de support van Jaybird in het algemeen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je ze gerust stellen aan ons maar zeker ook aan Jaybird zelf. Ze hebben bijna de hele dag een live chat beschikbaar om vragen te stellen en via de mail reageren ze ook binnen een dag. De medewerkers zijn erg behulpzaam en vriendelijk. Ze geven je goede tips.

summary X2

Geluidskwaliteit

Draadloos! Dat klinkt allemaal perfect en prima. Toch zijn er nog best wat oortjes die het daar wel degelijk moeilijk mee hebben om muziek te blijven streamen van de telefoon naar de oortjes. Nou daar heb je met de X2 totaal geen last van. Dit mag wel gezegd worden, want ook al lijkt dit vanzelfsprekend, dat is het niet. Door het constante bewegen van zowel je telefoon als je oortjes kan het best een problemen opleveren voor de connectie. Geen probleem voor de X2. Ook hebben ze de Bluetooth technologie (2.1) zelf aangepast met hun Shift decoder om de kwaliteit zo optimaal mogelijk door te laten komen. En met succes moet ik zeggen. Het klinkt allemaal kraakhelder. De bass had van mij wel meer gemogen. Met een equalizer is dit wel redelijk te verhelpen zonder dat de rest van de tonen hier onder lijden. Maar standaard is het geen bassfanbaat. Dit staat ook wel op de site van Jaybird zelf dat je er wel een equilizer overheen moet gooien omdat ze standaard wat vlak klinken, dus ze zijn zich hier bewust van. Toch doet dit zo goed als niets af van de uitmuntende kwaliteit van deze oortjes. Het is superhelder, kan erg hard (en ik hou van zo veel mogelijk volume maar bij de X2 doe ik dit niet vaak), en geeft niets weg van zijn kwaliteit ongeacht het volume. Ze reageren ook goed op de 10 bands equalizer die ik op mijn telefoon heb.

Conclusie

De Jaybird X2 zijn geweldige oortjes die waarmaken wat Jaybird beloofd. Het zijn no-nonsense oortjes die mee kunnen waar jij ook heen gaat (voor de slimmerikken onder ons, ga er nu niet ineens mee zwemmen ofzo ;)). Ze hebben gevoel voor design en zitten prima. Geen ongemakken te noemen. Qua geluid ook kraakhelder en geen signaalverlies. De bas had wat meer gekund, maar dit is niet slecht te noemen. De prijs is wel aan de hoge kant met minimaal €150,- maar als ik de effort van de support van Jaybird erbij reken dan is de prijs gerechtvaardigd. De support is meer dan prima, ze helpen je snel en weten waar ze het over hebben. Nu zul je bij de X2 misschien niet zoveel vragen hebben maar de Reign armband kan meer vragen oproepen. Deze review volgende week!

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • geen signaalverlies
  • draagcomfort
  • design
  • batterijduur

THE BAD

  • had wat meer bas kunnen hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.