Filmpje: Zes kleine microTug robots trekken een auto

Hoeveel mieren zijn er nodig om een munt van een euro te verplaatsen? Toch nog aardig wat. De Microtug is een stukje groter dan een mier, maar nog steeds heel klein. Toch blijken deze kleine robots verrassend sterk.

In een test op de Stanford Universiteit in de VS hebben de ontwikkelaars van de MicroTug robots een bijzondere test uitgevoerd. Zes robots werden aan een Chevrolet vastgemaakt en wisten de auto van zijn plaats te trekken.

Het geheim zit hem in de voeten van de kleine robots. Deze zijn ontwikkeld om de voeten van een gecko na te doen. Geckovoeten hebben enorm veel plakkracht terwijl de voeten ook gemakkelijk loslaten. De voeten van deze robots doen precies hetzelfde. Hierdoor wordt de kracht van de micromotoren optimaal omgezet in trekkracht. In het filmpje zie je ze aan het werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.