GadgetGear.nl

Vizio integreert Google Cast in haar TV’s

Er zijn al diverse Android TV’s die standaard ondersteuning bieden voor Chromecast compatible apps en ook steeds meer multiroom speakers kunnen met het Cast paltform van Google overweg. Het Amerikaanse Vizio komt nu met de eerste Cast TV’s die niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van Android.

Het gaat om de nieuwe SmartCast P series van Vizio. TV’s met een UHD resolutie en een beelddiagonaal tussen de 50″ en 75″. Door Google Cast in te bouwen hoeven eigenaren geen Chromecast Dongle meer aan te schaffen om vanuit Android en iOS apps content te casten. Bovendien kan de TV zelf naar het kanaal van Google Cast schakelen. Normaal is dit alleen mogelijk wanneer de Chromecast in een HDMI aansluiting met HDMI CEC ondersteuning zit.

Hoewel de Vizio TV’s traditioneel niet naar Europa komen, is het wel interessant om te zien dat het merk deze stap heeft genomen. De kans is groot dat anderen volgen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten