Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Transcend introduceert MicroSD kaarten voor dashcams en beveiligingscamera’s

Geheugenkaarten slijten het hardst wanneer je er veelvuldig data naar wegschrijft. Fabrikanten weten dit ook. Zo introduceerde SanDisk vorig jaar al een microSD kaart speciaal voor gebruik in dashcams. Transcend volgt, maar noemt heel slim ook beveiligingscamera’s.

Steeds meer beveiligingscamera’s hebben immers ook een micro-SD slot aan boord zodat cameradata niet alleen op een NAS of in een cloud kan worden opgeslagen, maar ook lokaal. Handig voor wanneer het netwerk niet meer werkt of de NAS is gestolen.

Transcend geeft aan dat haar geheugenkaarten bestand zijn tegen 12.000 uur data wegschrijven. Dat is ongeveer 500 dagen ofwel anderhalf jaar continu gebruik terwijl je netjes twee jaar garantie krijgt op de werking van de kaarten. Dit komt doordat Transcend gebruik maakt van ML Flash Chips die betrouwbaarder zijn en snel genoeg om Full HD videostreams weg te werken. Ingebouwde Error Correction Code (ECC) zorgt ervoor dat fouten worden gecorrigeerd. De kaarten verschijnen in 16GB, 32GB en 64GB uitvoeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.