Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: TomTom Go Mobile app

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • - all-in prijs
 • - perfecte navigatie
 • - flitsers inclusief
 • - offline kaartgebruik
 • - 150 landen

THE BAD

 • - bij telefoontjes en berichten valt navigatie weg
 • - persoons gebonden
 • - (nog) geen Apple CarPlay

Ongelooflijk dat de meeste autofabrikanten anno 2016 nog steeds geen goede navigatie in hun nieuwste modellen hebben. De TomTom Go6000 is nog steeds niet verslagen dankzij up2date kaarten en live verkeersinformatie. Het genot van de Go6000 is nu voor elke iPhone mogelijk met TomTom Go Mobile.

IMG_0883Navigatie systemen zijn tegenwoordig een commodity geworden. Wat valt er nog over uit te leggen? Een heldere interface, goede kaarten en live verkeers informatie maken een navigatie systeem onmisbaar. Voeg daar snelheids informatie en flitser informatie aan toe. Zo’n systeem verdient zich snel terug. Maar niet iedereen wil een los kastje. Daar heeft TomTom nu de Go Mobile app voor. Door de verticale positie, die een telefoon vaak in een houder heeft, is de kaartweergave zelfs prettiger dan onze favoriete Go6000. De screenshots hebben we ‘s avonds gemaakt. De interface schakelt dan automatisch naar nachtmodus. Overdag zie je de bekende heldere kleuren. Overigens zijn kleuren naar smaak in te stellen.

De Go Mobile app kost 19,99 Euro. Voor twee tientjes krijg je alle kaarten van de wereld. Natuurlijk download je alleen wat je nodig hebt. Potentieel kan je door 150 landen navigeren. Wij hebben West-Europa gedownload. Dat is wel een dikke GB opslag. De kaart is offline te gebruiken. Enkel voor verkeersinformatie wordt een beetje data gebruikt. Het downloaden van de kaarten kan alleen als er een wifi verbinding met het internet is. Er is goed meegedacht om de kosten voor data bij installatie en gebruik laag te houden.

IMG_0884Wie bekend is met de nieuwe interface van TomTom, zal zien dat deze 1 op 1 in de app zit. Goodbye kastjes zou je denken. De praktijk is anders. Een kastje kan je met meer mensen gebruiken en blijft de kaart tonen als je gebeld wordt. Ook is de app (nog) niet geschikt voor Apple Carplay. Dat zijn eigenlijk ook de enige nadelen van deze app op een smartphone die wij hebben kunnen vinden. In de Go6000 is ook al het data verkeer afgekocht. Dat kan handig zijn als je geen data abonnement in het buitenland hebt en toch veel in andere landen zit.

Een punt van kritiek richting TomTom is toch echt de noodzaak om voor elk TomTom product een nieuw email adres te gebruiken. Telkens moeten we TomTom apparaten weer registreren met een nieuw account. Alsjeblieft TomTom kijk eens hoe Apple dat doet! Gewoon al je apparaten op één account.

IMG_0885Conclusie
Wij houden van de TomTom navigatie en de iOS app geeft de TomTom beleving op onze favoriete smartphone. Twee tientjes is echt geen geld voor de rijke functionaliteit. Omdat wij de oude app gebruikten, kregen wij een aanbieding om éénmalig te upgraden naar drie jaar Go Mobile gebruik. Wie de app wil proberen, krijgt elke maand 75 gratis navigatie kilometers. Daarna gaat de app op grijs totdat je een jaar abonnement koopt.

De TomTom Go Mobile app is voor iOS en Android te downloaden. Wij testten de iOS versie.

Eén reactie

 1. Dit is dus gewoon een downgrade tov de oude versie! Reizen via tussenpunten is NIET mogelijk op iphone (android wel?) en de kaarten zijn gigantisch geworden zonder dat er echt toegevoegde waarde geleverd lijkt te worden.

  Wat gaat tomtom hier aan doen? De helpdesk van tomtom heeft iig nog niet gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.