Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology introduceert de DS416slim NAS

Synology heeft een nieuwe NAS speciaal voor 2,5 inch harddrives en SSD’s ontwikkeld. De DS416slim biedt in haar compacte behuizing de ruimte aan vier 2,5 inch schijven met een maximale capaciteit van 8TB.

Met een langste zijde van 15cm is de DS416slim één van de kleinere 4-bay NAS drives die op dit moment in de schappen ligt. Toch krijg je naast de vier drivesledes ook nog eens twee gigabit LAN aansluitingen en twee USB 3.0 aansluitingen.

De chipset van de DS416slim bestaat uit een dual-core 1GHz processor met 512MB aan werkgeheugen. Het piekverbruik van de DS416slim ligt op 17,17 Watt en bij een enkele LAN aansluiting ligt de schrijfsnelheid op maximaal 78,81MB per seconde. Synology claimt dat dit 30% sneller is dan de vorige generatie.

Synology-DS416slim-Back

De harddrives zijn hot swappable. Gaat er één kapot, hoef je de NAS dus niet offline te halen om deze te verwisselen. Ook de ventilator onderin de NAS is zo gemaakt dat deze gemakkelijk te vervangen is.

Natuurlijk beschikt de Synology DS416slim over het DSM besturingssysteem. Daarmee zijn talloze apps op de DS416slim te draaien. Van mediaservers als Plex tot WordPress en mailservers.

Beschikbaarheid

De Synology DS416slim is nu te koop voor €313,39.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.