Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Trebs Comfortcook 99320 met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg mooi design
  • Glas wordt niet te warm
  • Warmhoudfunctie
  • Ontdooifunctie
  • Gemakkelijk schoon te houden
The Bad
  • Hij zou iets breder mogen

Als het om design gaat is Trebs goed bezig. Na de prachtige Comforttemp waterkoker/theezetter hebben we de afgelopen weken onze bammetjes mogen ‘krokantifiseren’ in de Comfortcook 99320. Een broodrooster op basis van infrarood verwarming.

Unboxing

Over de unboxing valt niet veel te zeggen. Net snoer zit er al aan. De kruimellade zit er al in. Alleen de handleiding zit nog los in de verpakking van de Comfortcook 99320. Verder kun je hem meteen in gebruik nemen.

Design

Wederom heeft Trebs voor een geborsteld RVS behuizing gekozen en glas om het product mooi zichtbaar te houden. Evenals de infrarood buizen die je prachtig ziet opgloeien wanneer de Comfortcook 99320 aan het werk gaat om jouw brood te roosteren. Bovendien kun je ingrijpen als je het aantal minuten verkeerd hebt ingeschat. Zo voorkom je dat je met een setje zwarte toasts achterblijft. Maak je overigens geen zorgen over het opwarmen van het glas. Het is geïsoleerd en wordt niet zo heel warm.

De Comfortcook 99320 is een enkelsleufs broodrooster. Daarbij houdt Trebs zich keurig aan de internationale maten en dat is voor ons Hollanders net weer even jammer. Bij onze gewone sneetjes brood is het net niet mogelijk om twee sneetjes volledig in de Comfortcook 99320 te laten zakken. Casinobrood is dan ook het advies als je er een probleem van maakt dat één van de twee boterhammen net niet helemaal geroosterd is. In het bovenstaande unboxing filmpje zie je precies wat ik bedoel.

Onderin de Comfortcook 99320 heeft Trebs een kruimellade aangebracht. Die zo nu en dan legen is het enige onderhoud dat je aan de Comfortcook 99320 hoeft te plegen.

Verder zijn de knoppen van plastic en erg netjes en duidelijk afgewerkt. De RVS afwerking en het glas is dubbelzijdig. Daarmee is de Comfortcook 99320 een broodrooster dat het premium segment niet zou misstaan.

Functies

De Comfortcook 99320 beschikt standaard over verschillende functies om jouw brood te verwarmen. Naast de standaard functie om brood te roosteren is er ook een ontdooifunctie die het brood veel minder lang verwarmd. Hierdoor droogt het niet teveel uit. Zeker wanneer je geen magnetron hebt, een erg handige functie. Is het brood onverwacht vroeger klaar dan jouw beleg, is er een warmhoudfunctie.

Gebruikservaring

Eindelijk weer eens een broodrooster dat gewoon mooi is en daarmee een permanent plekje op de eettafel heeft gekregen. Het design dat Trebs met de Comfortcook 99320 brengt is een lijn die wat mij betreft echt in veel meer producten mag terugkomen.

Doordat dit broodrooster zo prominent aanwezig is in de keuken ga je het automatisch meer gebruiken en dan ervaar je ook al snel het plezier van de warmhoudfunctie en de ontdooifunctie. Het apparaat is prima schoon te houden. Gedurende de gehele testperiode hebben we geen enkel probleem ondervonden.

Conclusie

Hij is mooi, doet precies wat hij moet doen en doet het goed. Hij had voor het Nederlandse broodaanbod alleen iets breder gemogen, maar dat probleem hebben letterlijk alle broodroosters met maar één lange gleuf. De Comfortcook 99320 is betrouwbaar en een plezier om te gebruiken.

Beschikbaarheid

Het Trebs broodrooster is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.