Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Trebs Comforttemp (2-in-1 waterkoker en theekan)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi stukje design
  • Goed materiaalgebruik
  • Alle theefuncties die ik kan wensen
  • Hoge capaciteit
  • Warmhoudfunctie

THE BAD

  • Geen minpunten

Waterkokers zijn er zoveel. RVS waterkokers met gehard glas zijn er al veel minder. Waterkokers die je meteen als theepot kunt gebruiken en verschillende temperaturen ondersteunen… kijk, dan heb je een innovatief product. Wij zette onze thee de afgelopen weken met de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan.

Unboxing

Trebs levert de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan keurig met een handleiding en twee deksels. Één deksel met het RVS theemandje en één met een veiligheidsdop voor bij gewoon gebruik.

Design

Qua design lijkt Trebs nooit echt vast te zitten aan een bepaalde filosofie, maar dat maakt niet uit. met de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan laat Trebs namelijk zien dat ook waterkokers echt mooi kunnen zijn. Het gebruik van RVS en gehard glas levert echt een prachtige combinatie op.

Toch is er één ding waar je even op moet letten. Gebruik je de Comforttemp even niet, is het handig de waterkoker niet volledig af te sluiten met de deksel. Dan ontstaat er condens in de waterkoker en dat ziet er iets minder mooi uit. De deksel half erop leggen en je hebt een stralend schone waterkoker in de keuken.

Bediening

De bediening van de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan verloopt via het bedieningspaneel waarvan de waterkoker ook haar spanning krijgt. Omdat verschillende soorten thee optimaal smaak afgeven bij verschillende temperaturen, krijg je vier keuzen. Je mag kiezen uit een eindtemperatuur van 70, 80, 90 of 100 graden Celsius.

Thee zetten

Heb je de juiste temperatuur voor jouw thee gekozen, is het tijd om thee te zetten met de Comforttemp. Hiervoor doe je thee in het theemandje en bevestig je deze onder de deksel. Je doet minimaal 0,5 liter of maximaal 1,2 liter aan water in de waterkoker en laat deze op temperatuur komen.

Pas wanneer de eindtemperatuur bereikt is, laat je het theemandje in het water zakken. Niet eerder. Doe je dit wel (hebben we natuurlijk getest), gaat het theewater extreem bruisen en spatten. Gevaarlijk dus. Gewoon netjes doen wat de handleiding zegt dus ;-).

Thee warmhouden

De Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan is ook van een warmhoudfunctie voorzien. Je kiest de temperatuur en zet daarna de warmhoudfunctie aan. Deze functie is alleen beschikbaar op 70, 80 en 90 graden Celsius. De temperatuur blijft dan een half uur op peil. Bovendien zal de waterkoker de warmhoudperiode hervatten als de waterkoker minder dan een minuut van zijn bedieningspaneel is gehaald om thee uit te schenken.

Veiligheid

Trebs heeft ook nagedacht over de veiligheid van de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan. Zo is de reguliere deksel van een dop voorzien die je omlaag kan drukken. Zo kunnen kinderen de deksel minder makkelijk van de waterkoker trekken (al moet je kinderen misschien niet zo dichtbij laten komen). Het handvat lijkt ook niet warm te worden tijdens gebruik.

Daarnaast is ook de aansluiting op het bedieningspaneel zo ontwikkeld dat er eigenlijk geen water in kan lopen. Zelfs als je waterdruppels onder de kan hebt hangen. Slim.

Schoonmaken

Doordat je de Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan ook voor thee gebruikt, ontstaat er wat sneller aanslag op de hotspots van de kookplaat onderin de waterkoker. Met een scheutje azijn wrijf je de plaat weer stralend schoon.

Het RVS theemandje is wat minder prettig in de schoonmaak. Wanneer je deze gaat afspoelen gaan de waterstralen er natuurlijk dwars doorheen waardoor de theebladeren lastig wegspoelen. Leegkloppen en daarna even onderdompelen in een bakje water is mijn advies om deze vlot schoon te krijgen.

Conclusie

Een strak design en een goed uitgedachte functionaliteit, wat is wat Trebs levert met haar Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan. Het is de eerste waterkoker die ik test waarbij ik geen ideeën heb over hoe het nog beter kan.

Beschikbaarheid

De Trebs Comforttemp 2-in-1 waterkoker en theekan model 99270 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.