Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snelle leessnelheid
  • Zakelijk ontwerp

THE BAD

  • Schuifje loopt niet helemaal lekker

Een stick voor chique. Qua design is de SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 een USB stick die past bij ieder maatpak of handtas door haar vormgeving met een chrome-look beugeltje. Toch mag je de prestaties van de SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 niet onderschatten.

Unboxing

SanDisk levert de Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB in een blistertje. Er zit verder niets in.

Design

Zoals aangegeven heeft de Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB een buitengewoon zakelijke uitstraling. De twee plastic delen zijn beiden op een andere manier bewerkt terwijl het design wordt opgebroken door een beugeltje met een chrome-look. Beide kanten beschikken over een andere USB aansluiting. Met behulp van een palletje aan de zijkant schuif je de ene of de andere aansluiting uit de behuizing.

SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 _MG_8358

Daar zit ook het enige minpuntje aan de hele SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB. Het palletje loopt niet echt soepel. Bediening met één hand is bij onze sample een tikkeltje lastig. Hier merk je dat je met een plastic schuifmechanisme te maken hebt dan voldoende kracht moet bieden om niet in te schuiven wanneer de USB poort teveel weerstand biedt. Dan zou de stick immers onbruikbaar zijn. Het is dus vooral een comfortprobleempje, maar niet echt iets waar we ons druk over maken. Wanneer het schuifje in het midden staat, zijn beide USB aansluitingen bedekt door de behuizing van de stick.

SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 _MG_8357

Prestaties

Qua prestaties maakt de Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB nogal een verschil met de SanDisk Dual USB Drive 32Gb die we eerder deze week hebben getest. Beide sticks beschikken over USB 3.0 aan de kant van de PC/Mac. Met een leessnelheid van 134MB per seconde (gemeten door onze collega’s van GoMemory.net) is de Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB een stuk sneller terwijl de schrijfsnelheid met 24,9MB per seconde een flink stuk lager ligt. Onze verwachting was dat deze Ultra stick op beide fronten minder snel zou presteren. Echt belangrijk is het natuurlijk niet gezien de twee sticks geen concurrent voor elkaar zijn.

SanDisk-Ultra-Dual-USB-Drive-3.0-Crystal-DiskMark

Conclusie

De SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB is een hele mooie USB stick met aardige prestaties. Het schuifje is het enige ‘vlekje’ op de beleving van de Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB.

Beschikbaarheid

De SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 16GB is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.