Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Dual USB Drive 32GB (USB Type-C Stick)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Slim ontwerp
  • Vlotte prestaties

THE BAD

Vele producenten van USB sticks (waaronder SanDisk) produceren al sticks waar je aan de ene kant een gewone USB aansluiting hebt zitten en aan de andere kant een micro-USB of Lightning aansluiting. Handig, maar langzaamaan gaan we allemaal over op USB Type-C en Sandisk springt daar als één van de eersten op in.

Unboxing

De verpakking van de SanDisk Dual USB Drive 32GB bevat enkel de stick.

SanDisk Dual USB Drive 32GB_MG_8293

Design

De SanDisk Dual USB Drive 32GB heeft een swivel design. Dat wil zeggen dat je de bescherming voor de USB aansluiting ronddraait. Zo kun je één van de twee poorten beschermen tegen stof en schade. De bescherming klikt keurig op de twee USB poorten zodat deze niet uit zichzelf zal wegdraaien. Verder is er een opening om de stick mee vast te lussen. Een lusje zit er echter niet bij. Op de USb Type-A aansluiting is met dikke letters de capaciteit vermeld.

SanDisk Dual USB Drive 32GB_MG_8296

Prestaties

Met iets meer dan een euro per GB opslagruimte is de SanDisk Dual USB Drive 32GB een relatief goedkope stick van SanDisk. Dit zien we terug in de prestaties. De USb 3.0 aansluiting van de stick levert een maximale leessnelheid op van 70,4 MB per seconde ten opzichte van een schrijfsnelheid van 54,8 MB per seconde. Deze benchmarks komen van onze collega’s van GoMemory.net. Daarmee is de stick snel genoeg om zelfs gebruikt te worden om met jouw smartphone video’s naartoe op te nemen. Zelfs als dit 4K beelden zijn.

SanDisk-Dual-USB-Drive-32GB-Crystal

Conclusie

USB Type-C apparaten zijn er nog niet zo heel veel, maar dat zal anno 2016 snel veranderen. USB Type-C accessoires zijn er ook nog niet zoveel, maar dat zal wellicht wat minder snel veranderen. De aanwezigheid van handige sticks als deze vergroot het gebruikscomfort van smartphones en tablets enorm.

Beschikbaarheid

De SanDisk Dual USB Drive is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.