Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips 3D Shaver

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Je ontwerpt jouw eigen shaver
  • Eindelijk een scheerapparaat met een voetje (als je daarvoor kiest)
  • Veel kleuren
  • Plaats voor een eigen tekst

THE BAD

  • Deze optie is nog niet beschikbaar voor de duurdere series van Philips
  • Keuze uit twee basisontwerpen

Hi Arjan, Welcome to your own, personal shaver! Verwerkt in Antwerpen. Geprint in drie dagen tijd in Eindhoven. In elkaar gezet in Drachten. Verzonden naar Bemmel. Mijn eigen kleur. Mijn eigen ontwerp en een afstand afgelegd van slechts 340 kilometers. Dutch Design kan niet meer Dutch worden dan met de bijzondere Philips 3D Shaver.

Wat is de Philips 3D Shaver?

De Philips 3D Shaver is een project dat Philips alleen in Nederland heeft georganiseerd. Twee keer per dag verkoopt Philips via haar website een 3D Shaver voor €99. Voor dat geld krijg je een shaver die technisch gelijk is aan de 5000-series, maar die door jou qua design is gefinetuned. En er worden er maar 125 verkocht. Ik mocht als eerste gebruik maken van deze bijzondere dienst.

Bestellen

Wanneer je de Philips 3D shaver website bezoekt, kun je meteen aan het ontwerpen slaan. Wij kozen in eerste instantie voor het model met de ruitjes. Lekker sportief en een mooie combinatie van gekleurd en zwart plastic. Op de kop van het zwarte deel konden we de tekst GADGETGEAR kwijt. Hoewel dit model erg mooi is, trok het eilandjesmodel al snel meer aandacht.

Ook van dit model is de structuur instelbaar evenals de kleur. Maar… er is twee keer plaats voor de tekst GADGETGEAR ;-). Daarnaast is er iets unieks aan dit model. Philips geeft je de mogelijkheid om er een voetje aan te maken. Geniaal! Dit mis ik al jaren in scheerapparaten.

Na het ontwerp voltooid te hebben is het een kwestie van betalen en wachten…

Unboxing

Wanneer de doos uiteindelijk wordt afgeleverd wacht meteen de eerste verrassing. De doos is afgesloten met een sticker ‘S42’. De sticker is in de kleur van het plastic dat ik zelf heb gekozen.

Open ik de doos, gaat het feest verder. De inlay is persoonlijk. Het gaat over mij en mijn order van dit scheerapparaat. Het laat zien waar het scheerapparaat is geweest. Wie er (ongeveer) aan hebben gewerkt. Hoelang het produceren van dit scheerapparaat mocht duren. En dan heb ik nog helemaal niets echt uitgepakt. Maar ik ben al vrolijk.

Dan het eerste doosje met de beard styler die ik als accessoire heb gekozen. Oké, ik krijg er ook meteen de reguliere trimmer bij. Het voordeel van de journalist. Hier zit ook meteen een stofkapje bij voor de scheerkop. Handig voor op reis.

Doosje twee bevat documentatie, maar ook de netstroomlader van mijn eigen Philips 3D Shaver. Het accessoirepakket is op dit moment compleet.

De grote doos heeft een streep in de kleur van wederom mijn scheerapparaat en door een gat in de doos zie ik al een stukje van mijn design. Wanneer ik de doos open schuif ligt daar mijn exemplaar. Met heel veel schuim eromheen om hem goed te beschermen. Mijn 3D Shaver. Ja, hier gaat echt even een wouwmomentje door me heen.

Design

Tsjah, over het design kan ik natuurlijk niet klagen. Ik heb de 3D Shaver immers zelf van deze vormgeving voorzien. Van plastic eilandjes die precies groot genoeg zijn om mijn vingers voldoende steun te geven, maar ook klein genoeg om me in het scheerapparaat te laten kijken.

Het design van mijn 3D Shaver bevat ook nog een feature die ik mis bij alle scheerapparaten die ik tot nu toe heb mogen testen. Namelijk een voetje. Wanneer de 3D Shaver niet opgeladen hoeft te worden, kan deze gewoon overeind blijven staan en dat scheelt ruimte op het planchet van de badkamer. Slim!

De mooiste details van de 3D Shaver zitten in dit design aan de zijkant waar de letters GADGETGEAR te vinden zijn. Wat anders ;-). Bovendien is de kwaliteit van de 3D print enorm goed. Zie ik bij veel 3D Prints toch duidelijk laagjes plastic die op elkaar zijn gestapeld, is daar hier geen spraken van. De resolutie is echt heel fijn. Dit komt doordat Philips een proces met plastic balletjes gebruikt. Hierdoor is Philips 24 uur bezig met één print. Nog eens 24 uur met het laten afkoelen en daarna 24 uur om de gekozen kleur in het plastic te brengen. Drie dagen voor één apparaat! Logisch dat ze dit voor nu alleen in Nederland organiseren.

De kern van de 3D Shaver bestaat uit een series 5000 scheerapparaat. Ook de scheerkop komt uit de 5000-series van Philips. Technisch heeft het team van de 3D Shaver dus geen enkel risico genomen. Dit levert meteen een handige eigenschap op. Het apparaat is onder de kraan schoon te spoelen. Het ontwerp van de 3D behuizing zorgt ervoor dat het water overal goed langs vloeit. Top.

Scheerresultaat

Het scheerresultaat van de scheerkop ligt natuurlijk in lijn met de 5000 serie die ik ken van Philips. Het is een scheerblad met drie sets van twee roterende messen. Het zijn de Multi Precision messen die Philips heeft ontwikkeld. De messen liggen in geveerde bedjes waardoor ze een eindje naar binnen kunnen scharnieren om zo de contouren van het gezicht goed te kunnen volgen. Uiteraard mist de scheerkop een paar features die in de 7000 serie en 9000 serie aanwezig zijn, maar het scheerresultaat is gewoon mooi glad.

Door de scheerkop van de romp van de 3D Shaver te trekken maak je plaats voor de baard styler of de algemene trimmer. De baard styler is iets breder dan de standaard trimmer en beschikt over een kammetje dat in vijf lengten verstelbaar is. Zo kun je de 3D Shaver ook gebruiken om een 3-dagenbaardje te stylen. Ook deze kopjes zijn geen rocketscience en doen gewoon wat je van ze mag verwachten.

Conclusie

Slechte shavers verkoop Philips al lang niet meer, maar met de 3D Shaver heeft Philips een bijzonder exemplaar aan haar range toegevoegd. Bijzonder exclusief en toch ook gewoon heel goedkoop. Een shaver om echt trots op te zijn en met een glimlach naar te kijken. Dit is waar Nederlandse techniek en innovatie voor staat. Dit is ONZE shaver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.