Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Marco Polo Seizoen 1 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Volgt losjes de verhalen van Marco Polo
  • Verhaal zit goed in elkaar
  • Sterke cast

THE BAD

  • Het politieke spel kan voor sommigen wat droog zijn

Eindelijk hebben we een alternatief voor iedereen die het gat tussen de seizoenen van Game of Thrones wilt vullen. Marco Polo neemt je mee naar het rijk van de Mongolen en laat zien hoe dit volk haar best deed de wereld te veroveren.

We bevinden ons in de dertiende eeuw en ontmoeten Marco Polo, zijn vader en handlanger in het paleis van de Kublai Khan (Benedict Wong – Prometheus). De Khan is de rijkste man in de wereld en opent voor vadertje Polo de zijderoute in ruil voor zijn zoon Marco (Lorenzo Richelmy). Tot schrik van Marco stemt de Khan er mee in. Marco kan namelijk enorm goed observeren en vertellen wat hij ziet. Als onderdeel van het rijk van Khan, moet Marco zich al snel de oosterse vechtkunst van Kung Fu eigen maken en andere gewoonten aanleren.

Ondertussen zien we hoe de Khan snakt naar meer macht en de China wilt veroveren terwijl er ook nog eens een oorlog uitbreekt tussen de Khan en zijn Mongoolse broer. Het is op die momenten dat de schrijvers van de serie laten zien dat ook Marco Polo een bloeddorstige serie kan zijn.

Er vinden dan ook heel wat brute moorden plaats terwijl we mogen genieten van de nodige intriges al zijn die meer op politiek gebied dan binnen de families. Dit maakt ook dat Marco Polo niet maar een slap aftreksel van Game of Thrones is. Daar staat wel tegenover dat je een beetje van de politieke kant van internationale oorlogvoering moet houden natuurlijk ;-).

Conclusie

Marco Polo zet een sterk eerste seizoen neer. De serie volgt enigszins de gebeurtenissen van Marco Polo, maar richt zich vooral ook op het Mongoolse rijk. De veroveraars waarover we in de Nederlandse geschiedenisboekjes niet zo heel veel lezen. En dat maakt Marco Polo voor mij juist interessant.

Beschikbaarheid

Marco Polo is nu verkrijgbaar op DVD o.a. via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.