Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Prometheus 3D (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prequel voor de Alien serie
  • De beste sci-fi horror in jaren
  • Perfecte hoeveelheid bonusmateriaal

THE BAD

  • De film laat een hoop vragen onbeantwoord. Het wachten op het vervolg duurt nu al te lang ;-)

Na de ontspanning in Cars 2 afgelopen week, zoeken we het ditmaal in de diepe, duistere wereld van Prometheus. Prometheus is de nieuwste film van regiseur Ridley Scott, de regiseur die we kennen van klassiekers als Blade Runner en natuurlijk de Alien serie. En laat Prometheus nu net deel één uit een tweedelige prequel op de Alien films zijn…

Uitrusting

De film Prometheus is in diverse verpakkingen verkrijgbaar. Wij ontvingen vanuit FOX de 4-disc collector’s edition. Deze bevat de film op een 3D Blu-Ray, een 2D Blu-Ray en een DVD. Daarnaast zit er een Blu-Ray in met de nodige extra features.

Het Verhaal

Het verhaal van Prometheus begint weer eens aan boord van een ruimteschip. Op een astroïde na, heeft de hele bemanning om veroudering tegen te gaan, de trip slapend doorgebracht. De bemanning bezoekt een planeet waar ze op zoek is naar de geheimen van een buitenaards volk dat de Engineers (ook bekend als de Space Jockeys) wordt genoemd. Een volk dat aan de voet van het ontstaan van het leven op aarde heeft gestaan.

Terwijl de bemanning van het schip de planeet gaat verkennen, blijkt al snel dat diverse leden een ander agenda hebben. Door belangenverstrengeling worden al snel fouten gemaakt en levens op het spel gezet. Sterker nog, er duikt ineens een karakter op dat de bemanning helemaal niet had verwacht…

Kijk ik naar de beeldkwaliteit van deze film, dan is dit zonder twijfel één van de meest bijzondere 3D titels. Kwalitatief mag Prometheus zich even sterk noemen als Avatar. Prometheus is wat dat betreft een hele bijzondere kijkervaring.

Extra’s

De 4-disc zet van Prometheus belooft ons maarliefst 8 uur aan bonusmateriaal. Op de filmdisk vinden we de natuurlijk de film met commentaar van Ridley Scott en schrijvers Jon Spaiths en Damon Lindelof. De 13 verwijderde en alternatieve scènes bevatten veel en goed afgewerkt materiaal. Niets dat echt schokkend is, maar wel vermakelijk om te kijken. Tenslotte vinden we op deze disc nog de Peter Weyland Files die ongeveer 20 minuten aan extra beeldmateriaal bevatten.

De tweede disk met bonus materiaal is gigantisch. Alleen al de The Making Off van Prometheus bestaat uit negen delen die in totaal 220 minuten beeldmateriaal bevatten. Deze negen delen zijn zo uitgebreid dat ze eigenlijk niets te wensen overlaten.

Het tweede deel aan bonusfeatures vinden we in de Weyland Corp Archive. Deze is opgedeeld in Pre-Production materiaal, production materiaal, release materiaal en informatie over de Prometheus App die aan de Blu-Ray Live disk gekoppeld kan worden (gratis op iTunes en Google Play). Met name de Tim-Lapse beelden in dit deel van de disk zijn indrukwekkend. Ze laten zien hoe de gigantische decors in elkaar worden gezet.

Conclusie

Prometheus is een bijzondere films, zeker voor de liefhebbers van eerdere films van Ridley Scott. Het is ook de enige echt goede sci-fi horror die ik in tijden heb gezien. Daarnaast zijn er dusdanig veel extra’s dat de echte fans zich verder in de wereld van Prometheus kunnen verdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.