Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Freecom Tablet Mini SSD 128GB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Snel (USB 3.0)
  • Vaste kabels
  • Zeer stevig
  • Ook geschikt voor Smart TV's

THE BAD

128GB op zak om altijd jouw favoriete films en series te kijken. Dat kan met de Tablet Mini SSD van Freecom. Een snelle externe harddrive die standaard een micro-USB OTG aansluiting heeft voor jouw non-iOS smartphone en/of tablet.

Unboxing

Freecom levert de Tablet Mini SSD 128GB met vaste kabels. Naast de Tablet Mini SSD 128GB zit alleen de handleiding in het doosje van deze SSD. Op de SSD staat ook de nodige gratis software.

Design

Qua design is de Tablet Mini SSD 128GB relatief simpel van vorm. Qua materiaalgebruik doet de Tablet Mini SSD 128GB erg sterk denken aan de ToughDrive series van Freecom, maar dan met iets minder details in het design. Het materiaalgebruik lijkt wel vergelijkbaar te zijn en. Dit resulteert ook meteen in een schokbestendigheid van 4 meter.

Gratis software

Op de SSD vinden we SSD Eraser, welke Freecom producten veilig kan wissen. Opslagmedia van andere merken zal de software negeren. SSD formatter helpt je met het formatteren van de drive, Nero Back-up is aanwezig om de Tablet Mini SSD 128GB te gebruiken voor PC back-ups en Adobe Reader om de PDF handleiding te kunnen lezen.

TV ondersteuning

Wil je de Tablet Mini SSD 128GB liever voor jouw smart TV gebruiken? USB Rec Play ondersteuning is aanwezig op de Tablet Mini SSD 128GB. Prik hem simpelweg in jouw TV en je kunt opnamen naar de Tablet Mini SSD 128GB wegschrijven.

Gebruikservaring

Door haar compacte formaat steek je de Freecom Tablet Mini SSD 128GB gemakkelijk in een broekzak. Wanneer je de USB 3.0 aansluiting gebruikt in combinatie met de PC, krijg je een leessnelheid van 423,8MB per seconde in combinatie met een schrijfsnelheid van 180,5MB per seconde en dat is lekker snel. Vooral als je ‘even’ grote hoeveelheden data wilt wisselen. Smartphones hebben het wat minder breed. Die moeten gebruik maken van een USB 2.0 aansluiting en dito snelheid. Het is de vraag of dat bezwaarlijk is. Er zijn maar weinig smartphones die hogere snelheden kunnen behalen.

Prestaties-Freecom-Tablet-Mini-SSD

Wat wel belangrijk is om te checken is of jouw smartphone voldoende stroom op de USB poort kan leveren. De Xperia smartphones die we hier hebben liggen doen dit bijvoorbeeld niet. Daardoor werkt de Tablet Mini SSD 128GB niet op die smartphones (net als veel andere OTG gadgets).

Werkt niet met Sony Xperia smartphones

Conclusie

Compact, sterk en snel. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Tablet Mini SSD 128GB. Bovendien is het handig dat de twee kabels gewoon aan de behuizing vastzitten. Je raakt ze dus niet kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.