Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Playstation VR ligt in oktober in de schappen voor €399

De Playstation VR bril, voorheen bekend als Project Morpheus, zal vanaf oktober in de schappen liggen. Sony laat met de bril ook zien dat ze VR tegen een betrekkelijk lage prijs probeert te brengen. De bril gaat €399 kosten en dat is relatief goedkoop.

Hoewel €399 een stevige prijs lijkt, moet je bedenken dat de bril over een high-end display beschikt en dat dergelijke displays relatief duur zijn. Facebook vraagt voor haar Oculus Rift €699 en HTC vraagt voor haar Vive €799. Oké, de resolutie is met 960×1080 per oog iets lager dan de 1080×1200 pixels die de twee concurrenten leveren. Met een framerate tot 120Hz zou de bril van Sony wel een hogere verversingsraad kennen. Het geprojecteerde beeld moet een beeldhoek van 100 graden neerzetten.

Voor het weergeven van VR beelden blijkt de PS4 zelf niet sterk genoeg. Je krijg van Sony dan ook een extra module die de rekenkracht van de PS4 vergroot. Daarnaast moet je al een Playstation Eye hebben om bewegingen van het hoofd nauwkeurig te kunnen tracken.

De ondersteuning van de bril zou ook goed op orde zijn. Sony claimt dat 230 ontwikkelaars bezig zijn met Playstation VR games. Voor het einde van het jaar moeten de eerste 50 games al op de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.