Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips introduceert haar eerste quantum dot monitor

Met de 276E6ADSS start MMD, het bedrijf achter de monitoren van Philips, met haar eerste lijn quantum dot monitoren. Monitoren die een professioneel kleurengamma voor een consumentenprijs moet leveren.

De 276E6ADSS is een 27 inch monitor uit de E-Line van MMD/Philips. Hoewel de 100% NTCS kleurondersteuning voor de Europese PAL markt niet heel spannend is, is de 99% dekking van het Adobe RGB spectrum dit zeker wel.

De quantum dot monitoren worden met behulp van een nieuwe nano technologie ontwikkeld en zouden 30% meer kleur moeten opleveren dan reguliere monitoren met sRGB LED’s. De productiemethode is echter een stuk goedkoper dan die van professionele monitoren voor foto- en videobewerking en het product zelf is zo’n 25% energiezuiniger.

De 276E6ADSS beschikt over een Full HD (1920×1080) resolutie en een kijkhoek van 178 graden. De 5ms responsetijd maken dat het scherm ook aardig presteert voor gamers en MHL maakt het mogelijk het beeld van een smartphone of tablet op het scherm te projecteren en gelijktijdig het apparaat op te laden. Touch knoppen maken het geheel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.