Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe DJI Drones krijgen volgfunctie

Ze kunnen al navigeren op basis van GPS coördinaten, maar ook automatisch terugkeren naar hun baasjes. Ik heb het over de drones van DJI. Deze dronefabrikant komt nu met nog een nieuwe functie voor haar drones. Binnenkort kunnen ze objecten en personen automatisch volgen.

De nieuwe functionaliteit komt in de vierde generatie Phantom drones van DJI. De interface van de nieuwe drone laat het toe om in de app simpelweg het object aan te tikken dat de drone moet volgen. De drone doet de rest. Daarbij zou de Phantom 4 in staat zijn om objecten te ontwijken met behulp van optische sensoren aan de voorkant. Het ontwijken van objecten zal ook worden toegepast wanneer de Phantom 4 terug naar de gebruiker moet vliegen. Voorheen kon de drone nog weleens een boom over het hoofd zien wanneer de functie werd geactiveerd.

DJI-Phantom-4-Onder

De nieuwe 4K camera onder de Phantom 4 heeft een nieuwe optiek gekregen. Daarmee zijn beelden aan de randen scherper en zijn er minder chromatische kleurafwijkingen in het beeld. De nieuwe Lightbridge technologie moet het mogelijk maken om live beelden van de Phantom 4 te bekijken op 5 kilometer afstand. De maximale vliegduur voor de DJI Phantom 4 ligt nu op 28 minuten.

Voor droneracers heeft DJI de Sports Modus geïntroduceerd. De sports modus laat de Phantom 4 vliegen met een snelheid van 20 meter per seconde. De drone zal dan sneller stijgen en dalen om zo objecten te ontwijken.

Beschikbaarheid

De DJI Phantom 4 gaat €1.599 kosten. Pre-orders worden vanaf 23 maart aangenomen. Uitlevering start 1 april. De DJI Phantom 4 nu alvast kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.