Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei P9 gelekt

We verwachten de aankondiging pas ergens in april, maar nu al lijkt de Huawei P9 te zijn gelekt. Deze nieuwe flagship smartphone zal naar alle waarschijnlijkheid over een dubbele 12 megapixel camera beschikken evenals een aantal andere interessante features.

Zo verwachten we versie 2.0 van de briljante vingerafdrukscanner van Huawei die ook al te vinden is in de Honor 5X. Het display van de P9 is naar alle waarschijnlijkheid 5,2 inch groot en draait op een Full HD resolutie. Daarmee lijkt Huawei nog even te wachten met de overstap naar quad-HD.

De dubbele 12 megapixel camera heeft als doel dat je foto’s kunt maken die je achteraf beter kunt scherpstellen. Daarnaast zou de opstelling ook gebruikt kunnen worden om twee verschillende lenzen aan te bieden. Denk aan een portretlens in combinatie met een groothoek. Hoe dan ook, Huawei blijft duidelijk zoeken naar een nieuwe camerabeleving en maakt ons nieuwsgierig.

Huawei is ook duidelijk over op USB Type-C met de P9. Daarnaast moet er een Kirin 950 64-bit octa-core chipset in komen te liggen. Deze heeft vier cores op 2.5GHz. In combinatie met de 4GB DDR4 werkgeheugen zal de P9 een geduchte concurrent worden voor de flagship smartphones van de andere grote merken. Huawei kennende zal de prijs weer zeer scherp worden.

De foto’s zijn gelekt via Venturebeat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.