Bosch i-Dos moet de was doen automatiseren

Bosch komt met een nieuwe generatie wasmachine die met de gebruiker meedenkt. De nieuwe wasmachine heeft de naam i-Dos meegekregen en is onder anderen in staat om zelf te doseren hoeveel wasmiddel en wasverzachter nodig is.

Bij de meeste wasmachines doseer je zelf de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter die nodig is voor een schone was. Doe je er teveel in, heb je een onnodig verbruik in combinatie met zeepresten en een onnodige milieubelasting. Doe je er te weinig in, is de was niet schoon. Hoe dan ook, de machine verbruikt wat je erin stopt.

Sensoren wegen de was en scannen hoe vervuild deze is. Op basis daarvan zal de machine zelf het ideale wasprogramma starten en de wasmiddelen juist doseren. Alleen al op basis van deze intelligentie claimt Bosch dat je zo’n 7.000 liter water bespaart en 30% op de wasmiddelen.

Doordat het doseersysteem een reservoir heeft voor 1,3 liter aan wasmiddelen, hoef je deze ook minder vaak bij te vullen. Daarnaast zijn er nog andere interessante functies zoals trommelreiniging en een antivlekkenprogramma dat 16 verschillende vlekken kan herkennen en schoonmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.