Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

(Bijna) alle PC games zijn nu compatible met Vive VR bril

Valve en HTC hebben een grote slag geslagen om dé belangrijkste VR bril voor gamers op de markt de brengen. De HTC Vive bril zal compatible zijn met letterlijk alle PC games die Valve die Steam biedt, maar wel op een eigen, creatieve wijze.

De nieuwe functie is via een software update beschikbaar gesteld en maakt het mogelijk om alle games in een spceiale VR gameroom te spelen op een display dat daar wordt geprojecteerd. De games zelf blijven hierdoor weliswaar 2D, maar de ruimte waarin je ze speelt geeft toch een VR beleving en het idee dat je ze in ieder geval op een enorm scherm speelt.

Het idee van Valve is niet helemaal nieuw. Oculus heeft dezelfde technologie ontwikkeld voor Xbox One games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.