Al enige tijd gaan er geruchten dat Vodafone en Ziggo met elkaar in gesprek zijn om een gezamenlijk bedrijf op te zetten. Vandaag heeft Vodafone de gesprekken bevestigd. Toch zwijgt Vodafone over concrete plannen die mogelijk op tafel liggen.

Vodafone geeft aan dat de gesprekken gaan over het opzetten van een Joint Venture van de twee bedrijven. Vodafone Group Plc en Liberty Global (moederbedrijf Ziggo) zouden daar eigenaar van zijn. De Joint Venture zou zich strikt op de Nederlandse markt richten.

De gesprekken zijn interessant, want er is nogal een overlap tussen de twee bedrijven. Beiden richten zich op het aanbieden van diensten als telefonie, TV en internet. Maar waar Ziggo dit vooral via het COAX netwerk doet, doet Vodafone dit vooral over glasvezel. Daarnaast richten beide bedrijven zich ook op mobiele gebruikers. Ziggo is echter heel sterk in de TV markt waar Vodafone sterk is in de mobiele markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.