Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Tom Clancy’s The Division Open Beta terugblik

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • beta lang genoeg om een goede indruk van de game te hebben.
  • geen issue's met connectiviteit

THE BAD

  • sommige wapens te traag qua kogelimpact op vijanden

Zo we zijn weer terug in de wereld waar de straten geen slagveld zijn en waar er geen dodelijk virus heerst. En dit zijn onze bevindingen.

De Beta begint met een mooie intro van jou in een helicopter. Je land in een basecamp en ziet vele spelers. Dit veranderd wanneer je buiten het kamp komt. Dan is het veelal verlaten, auto’s vernielt, straten vol roadblocks en berichten die zouden moeten helpen om het virus in te dammen. Tevergeefs, want hier ben jij, een lid van The Division, met je missie om de stad terug te pakken van de psycho’s, de bandits en en nog veel ergere mensen die de maatschappij zoals die nu is meer dan prima vinden. Hieronder een trailer met de verschillende groeperingen in de game.

Wat is er te doen?

De Beta is binnen enkele uren “uit te spelen”. Dit houdt in dat je je eigen basis unlocked en twee missies met andere spelers doet, matchmaking dus. Je kunt je basis in de tech en de Medical Wing 2 keer upgraden. Hiervoor heb je mats nodig die je kunt krijgen uit de twee missies maar ook zeker uit kleine activiteiten die op je map staan. Dit zijn vaak gijzelingen of hinderlagen van de criminelen en daarmee verdien je je Medical of Tech points om ze zo maar even te noemen. Dit zorgt ervoor dat je meer skills unlocked in je skill tree. Dit is zeker vermakelijk en ook om de collectibles te zoeken in steegjes, onder de grond en in flats. Je zoekgedrag wordt zeker beloont met loot en consumables in de game als je even een ommetje maakt buiten de gebaande wegen. De game is open world, dus je kan gaan staan waar je wil, en vollop op onderzoek uit gaan en meer.

The Dark Zone

Ben je nu klaar met de Beta dan kon je het beste de Dark Zone ingaan. Dit is een map zonder regels, ja misschien 1 regel. De sterkste wint! Je komt hier vijanden tegen die een stuk sterker zijn dan buiten de Dark Zone. En je komt ook andere spelers tegen die je kunt doden als je dat wilt om hun loot te stelen. Je krijgt dan een Rogue status en een beloning wordt uitgevaardigd door The Division aan andere spelers om jou uit te schakelen. Een mooi kat en muis spel en ook zeker een modus om andere spelers goed in de gaten te houden want een mes in je rug heb je snel te pakken op die plek. Gelukkig waren we niet alleen, meerdere van de redactie hebben de krachten gebundeld om toch vaak de overhand te hebben. Je kunt met maximaal 4 spelers spelen. Ook buiten de Dark Zone is dit geen enkel probleem. Goede co-op ondersteuning dus!

De Combat

Zoals wel bekend, is de game tactisch, het blijft immers een Tom Clancy game. Veel dekking zoeken, je tegenstanders flankeren en gebruik maken van je twee skillsop de goede momenten maken het verschil. Je hebt diverse wapens die je kunt modden, dit maakt de gameplay zeker divers. Je draagt een primary en secondary wapen naar keuze en een offwapen, dit is meestal een pistool. Je kunt goed gebruik maken van de hoogtes in de game, dit is zeker leuk om te doen. Met een beetje slimmigheid heb je vaak wel een betere positie dan je vijanden, maar de A.I in de game is ook niet gek en probeert hetzelfde te doen als jij, namelijk een betere uitgangspositie verkrijgen in een vuurgevecht.

maxresdefault

Loot!

Dat is nu zo leuk aan een rpg, de loot en de skills. De loot bestaat uit armoronderdelen zoals kniepads, een vest, holster, rugzak, masker enz. Dan heb je nog de wapens. De items van zeldzamere kwaliteit hebben zo hun eigen unieke perks en atributen zodat je niet alleen kijkt naar meer armor maar ook naar de stats zoals meer headshot damage, meer bullit capacity enz. Erg vet gedaan en we zijn dan ook benieuwd welke builds je hiermee kunt maken als de perk en de talenttree ook unlocked zijn!

the-division-beta-3

Conclusie

Een prima Open Beta, met nog een paar bugs maar daar keken we niet echt naar. De Beta was goed genoeg om een goede indruk achter te laten en ons te laten raden naar de rest van de game! De game komt uit op 8 maart dus nog even wachten en dan is het zover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.