Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Yezz Monaco 47 met 4 sterren.

The Good
  • Reageert lekker vlot
  • Laatste Windows 8.1 updates beschikbaar
  • FM radio
  • Enorm veel accessoires
  • Ligt enorm lekker in de hand
The Bad
  • Geen update naar Windows 10


Ik doe het niet snel, een smartphone van een jaar oud reviewen. Toch was ik erg nieuwsgierig naar de Monaco 47 van het Amerikaanse Yezz. Hoewel ik op voorhand weet dat de camera een niet al te hoge resolutie heeft, is het toestel zeer compact en licht. Bovendien is het accessoirepakket van de Monaco 47 enorm. Is deze ‘oude’ smartphone nog steeds leuk? Jep!

De Monaco 47

Op de doos zie je de naam Yezz niet staan. Monaco is namelijk een merk van de stad Monaco en Yezz heeft een overeenkomst met de stad om dat merk te mogen gebruiken. Het log van de stad zie je dan ook overal terug op het toestel, in het toestel en op de vele covers die erbij zitten.

Unboxing

Monaco is een stad van luxe en overvloed. Datzelfde reflecteert de unboxing van de Monaco 47. Drie backcovers in verschillende kleuren, een flipcover, een screenprotector, een USB lader met alle mogelijke reisstekkers. Completer dan compleet.

Design

Design is belangrijk voor de Monaco. Ten tijden van de release was de Monaco 47 de dunste Windows Phone op de markt (7,4mm). Daarnaast is hij zeer licht. Windows Phone is eigenlijk een enorm snel besturingssysteem, dus heeft niet zo gek veel rekenkracht en daarmee accucapaciteit nodig om te kunnen draaien. De stevigheid van de Monaco 47 komt van een aluminium frame ter ondersteuning van het plastic en dan is er nog de lederfeel achterkant van de covers die net zo goed aanvoelt als wat Samsung voor haar tablets gebruikt. De 4,7 inch smartphone is bovendien erg compact en ligt gewoon heerlijk in de hand.

Display

De Monaco heeft een 4,7 inch 720p IPS display meegekregen van Yezz. Dit display heeft een zeer brede kijkhoek in alle richtingen. Dit maakt het plezierig om films en series op deze smartphone te kijken. Ook bij kleinere lettertypen is het beeld namelijk scherp. Ook buitenshuis is het scherm prima te gebruiken. Het display krijgt bescherming van Asahi Dragontrail glas.

Audio

Wat opvalt is dat je bij de Monaco 47 best een degelijke headset krijgt. Compleet met Monaco branding op de oordopjes en een fijn plat snoer. Yezz heeft dus ook hier op de details gelet. Qua geluid is het setje oordopjes vergelijkbaar met headsets van rond de €35. De speaker in de Monaco 47 zelf is een mono speaker die een prima geluid neerzet.

Yezz Monaco 47 _MG_8291

Specs

Hoewel de Monaco geen premium smartphone is, is niet al teveel bespaard op de chipset. Deze komt netjes bij Qualcomm vandaan. Het is de Snapdragon 200 met een quad-core 1.2GHz processor erop in combinatie met 1GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte. Er is plaats voor twee SIM kaarten en een micro-SD kaartje van maximaal 128GB. Gamers krijgen in de Monaco 47 de Adreno 305 GPU.

De chipset biedt een 3G verbinding, maar ook ondersteuning voor Dual-Band WiFi op 802.11n en Bluetooth 4.1 Low Energy.

Windows Phone 8.1

Wanneer je het toestel nu koopt, staan meteen de nodige updates voor Windows 8.1 klaar. Na het updaten heb je de tweede revisie van Windows 8.1 op het toestel draaien. Windows 10 zal niet verschijnen, maar dat is niet helemaal erg. De meeste, populaire apps zijn allemaal aanwezig. Naast de standaard apps van Microsoft, bevat de Monaco 47 ook een FM ontvanger.

Camera

De camera achter is een net 13 megapixel model met LED Flash. Panorama’s, HDR foto’s allemaal geen probleem voor het toestel en filmen doet de Monaco 47 in 720p. Aan de voorkant zit een 5 megapixel selfie camera. Natuurlijk hebben we beelden zodat je zelf kunt oordelen over de kwaliteit.

Accucapaciteit

De accu van de Monaco 47 is verwisselbaar. Deze heeft een standaard capaciteit van 1.750mAh. Dit is genoeg om de dag vol te maken.

Conclusie

Ben je niet gebrand op het verschil tussen Windows 10 en Windows 8.1, dan is de Monaco 47 op dit moment een interessant toestel. Qua snelheid valt niet te klagen over het toestel en qua look & feel is het gewoon een hele fijne smartphone die laat zien dat Windows Phone toestellen eigenlijk helemaal niet zo snel verouderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.