Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: TRNDlabs Skeye Hexa Drone

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vliegt zeer stabiel, ook bij lichte wind
  • Extra set rotorbladen
  • Standaard verwijderbare rotorbeschermers
  • Fijne controller

THE BAD

  • Rode LED's geven hier de voorkant aan en zijn alleen van onderen te zien

Een drone met vier propellers vliegt doorgaans best aardig. Toch voegde TRNDlabs twee extra propellers toe aan de Skeye Hexa Drone met als gevolg een zeer stabiele minidrone die best een zuchtje wind mag hebben.

Unboxing

In de doos van de Skeye Hexa Drone vinden we een complete set met reserve propellers, een tool om ze van de motoren te trekken, een USB lader, een controller en een handleiding. Je kan dus meteen met de Skeye Hexa Drone aan de slag.

Design

De Skeye Hexa Drone is een typische drone van het Nederlandse TRNDlabs. Wit van onder, oranje van boven. Wanneer je de drone van boven ziet is het niet goed mogelijk om de richting te bepalen van de neus van de drone. Dit doordat alle propellers dezelfde kleur hebben. Normaal til ik daar niet zo zwaar aan, maar met deze Skeye Hexa Drone raak je bij een botsing net even wat sneller de oriëntatie kwijt. Aan de onderkant is de richting beter te zien door de LED’s. In tegenstelling tot andere drones van TRNDlabs geven de rode LED’s dit keer juist de voorkant aan.

IMG_8192

TRNDlabs werkt de Skeye Hexa Drone af met rotorbeschermers op iedere rotor. Gewoon standaard aanwezig. Erg netjes. Bovendien zijn er zes rubber voetjes om een harde landing op te vangen.

IMG_8194

Controller

De controller van de Skeye Hexa Drone heeft een middenformaat en ligt heel prettig in de hand. Inderdaad. Je gebruikt geen app om de Skeye Hexa Drone te besturen. Je bent dus ook niet afhankelijk van de ondersteuning van de app en knoppen zijn gewoon op de tast te vinden. Deze methode heeft dan ook mijn persoonlijke voorkeur. Mocht de Skeye Hexa Drone net niet helemaal mooi hoveren, is deze via de controller goed te kalibreren.

TRNDlabs Skeye Hexa Drone

Vliegervaring

Hoe verhoudt de Skeye Hexa Drone zich tot de andere drones van TRNDlabs? Om te beginnen is het de enige drone waarvoor het niet compleet windstil hoeft te zijn om er buiten mee te vliegen. De Skeye Hexa Drone kan een klein zuchtje wind prima hebben. Sterker nog, het is leuk om met een beetje wind manoeuvres uit te voeren met de kleine drone. Binnenshuis is het de op één na stabielste drone van TRNDlabs. Alleen de Skeye Nano Drone With Camera vliegt stabieler door het grote gewicht ten opzichte van de body. Alleen vlieg je met de Skeye Hexa Drone bijna twee keer zo lang.

Net als bij andere TRNDlabs drones bevat ook deze Skeye Hexa Drone een stuntmodus. Met één druk op de knop kan hij in iedere richting een salto maken. Iets dat omstanders steeds weer verbaasd. Let er alleen wel op dat je voldoende hoogte hebt voor je aan een stunt begint. Hier krijg je al snel gevoel voor.

Accuduur

De vliegduur met de TRNDlabs Skeye Hexa Drone ligt bij ons op ruim 8 minuten. Met een klein half uurtje laadtijd ben je weer vlot in de lucht. Gezien de accu’s niet verwisselbaar zijn is de korte laadtijd ten opzichte van de vliegtijd erg prettig.

Conclusie

TRNDlabs ontpopt zich echt tot een specialist in minidrones. Ook deze Skeye Hexa Drone levert weer een zeer comfortabele vliegervaring op. Doordat de drone groot is en extra rotoren bevat in combinatie met de aerodynamische body, is de Skeye Hexa Drone ook prima buiten te vliegen. Bovendien heb je bij TRNDlabs Nederlandse service en ondersteuning en dat is ook wel een prettige gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.