Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Stereoboomm HP600 (AptX Headset)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer goed geluid (o.a. aptX, 40mm drivers)
 • Hoog draagcomfort
 • Veel accessoires

THE BAD

 • Een extra draaischarnier voor de oorschelpen zou het mogelijk maken de hoofdtelefoon beter op te vouwen en prettiger in de nek te leggen.

High end audio voor weinig, dat lijkt de missie van Stereoboom te zijn geweest in het ontwikkelen van de Stereoboomm HP600. Na de overtuigende Stereoboomm 700 speaker wilden we weleens horen wat de Vlamingen hebben bedacht.

Unboxing

In de doos van de Stereoboomm HP600 vinden we de een hardschalen etui om de Stereoboomm HP600 in te verpakken. Daarin ligt natuurlijk de Stereoboomm HP600, maar ook de accessoires. Zo krijg je een gold-plated 3,5mm audiokabel en een gold-plated micro-USB kabel. Die laatste is er vooral om de headset mee op te laden.

Design

Qua design kunnen we niet klagen over de Stereoboomm HP600. De hoofdband is mooi zacht terwijl de verbindingsstukken met de oorschelpen met geborsteld metaal afgewerkt. Daaronder zitten metalen scharnieren. Hierdoor krijgt het geheel een moderne, maar ook licht chique afwerking.

De oorschelpen zijn over-ear modellen. Ze sluiten je dus echt af, maar de druk van de oorkussens op het hoofd is minimaal. Hierdoor is hij ook langere tijd prettig te dragen.

De knoppen zitten allemaal op de oorschelp en zijn zwart waardoor ze niet snel zullen opvallen. Doordat ze boven de rand van de oorschelp uitkomen zijn ze goed op de tast te bedienen. De microfoon is vrijwel onzichtbaar aan de onderkant van de oorschelp. Daar zit ook de micro-USB aansluiting.

Stereoboomm speelt met het design duidelijk op safe waardoor deze hoofdtelefoon met vrijwel iedere outfit te combineren is.

Audiokwaliteit

Bij veel draadloze hoofdtelefoons in deze prijsklasse is de audiokwaliteit het beste wanneer je deze met de 3,5mm audiokabel aansluit. Bij de Stereoboomm ligt dat net even anders. Natuurlijk kun je hem bedraad aansluiten (handig bij een lege batterij). Ga je hem via Bluetooth aansluiten, kun je gebruik maken van AptX (mits jouw smartphone hier ondersteuning voor heeft). Gebruik je dan ook nog eens goede flac bestanden op jouw smartphone, weet je zeker dat je de hoogst mogelijke kwaliteit naar jouw hoofdtelefoon streamt. Non-iOS gebruikers kunnen via de NFC chip snel met de hoofdtelefoon verbinden.

Om niet teveel van deze kwaliteit verloren te gaan is Stereoboomm zo slim geweest om 40mm drivers te plaatsen met een maximale, totale capaciteit van 15 Watt. Stereoboomm claimt een gevoeligheid van 20Hz-20KHz. Ook hier presteert de hoofdtelefoon enorm goed voor het prijssegment. Dit komt wellicht ook doordat Stereoboomm niet haar best lijkt te doen om kunstmatig extra bass toe te voegen. Het originele geluid wordt zoveel mogelijk met rust gelaten en zo hoort het.

Draagcomfort

Ik noemde al eerder het draagcomfort. Dit ligt hoog bij de Stereoboomm HP600. De oorkussentjes zijn heerlijk zacht en de hoofdband levert niet al teveel druk op de oren. Alleen wanneer je de hoofdtelefoon in de nek legt merk je dat de oorschelpen niet plat kunnen vouwen. Hierdoor ben je wat beperkter in jouw bewegingen. De Stereoboomm HP600 is dan ook niet ontworpen voor de DJ.

Neem je de Stereoboomm HP600 mee in een tas, is het fijn dat je er een hardschalen case bij krijgt om de Stereoboomm HP600 te beschermen. Wel is het zo dat de Stereoboomm HP600 relatief groot is in deze case. Ook hier was een scharnier voor het platvouwen van de oorschelpen prettig geweest. Maar dit is een comfortpuntje.

Accuduur

De accuduur van de Stereoboomm HP600 ligt op 12 uur non-stop. Deze tijd haalt ons testmodel met gemak. Daarnaast moet de Stereoboomm HP600 een standby tijd hebben van 540 uur.

Conclusie

Stereoboom speelt op veilig met de Stereoboomm HP600. Het design is niet heel bijzonder, maar wel heel net. Al het budget lijkt ingezet te zijn op de geluidskwaliteit en daarmee steekt de Stereoboomm HP600 ook echt met kop en schouders boven de andere modellen in deze prijsband uit. Een prima prestatie.

Beschikbaarheid

De Stereoboomm HP600 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

2 reacties

 1. Geachte,
  Ben moeilijk horende. Kan de Stereo Boomm HP600
  het TV geluid beter hoorbaar maken voor mij ?
  Dank voor Uw antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.