Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Flikken Maastricht Seizoen 10 (DVD)

Seizoen 10 van Flikken Maastricht is net uit op DVD en is met recht een bijzonder seizoen geworden. Een verhaallijn met een rustiger start en een behoorlijk heftige climax en een opwarmertje voor Flikken Rotterdam door Cees Geel die een misschien wat vreemde rol blijkt te spelen.

De afgelopen seizoenen van Flikken zagen we vanaf de eerste aflevering een duidelijke opbouw van een groter verhaal dat over het hele seizoen heen loopt. Voor seizoen 10 ligt dat net even anders.

In de eerste afleveringen wordt vooral nog eens bevestigt dat Wolfs (Victor Reinier) en Jens Bols (Martijn Nieuwerf) elkaar echt niet liggen al doet Marion Dreesden (Oda Spelbos) wel aar best de twee dichter tot elkaar te brengen. Wanneer in de gevangenis van dochter Fleur Wolfs (Maud Dolsma) ook nog eens bekend wordt dat ze de dochter van een agent is en haar leven in gevaar komt, is het echt mis tussen Wolfs en Bols. Ondertussen worden er verschillende aanslagen op Bols gepleegd en komt Eva van Dongen (Angela Schijf) in de positie dat juist zij borg moet staan voor de veiligheid van Bols. En dan wordt het ineens, heel spannend.

En dan die vreemde rol van Cees Geel. In aflevering vijf duikt hij ineens op als een oude vriend van Wolfs. Bij speelt de rol van Mart Vreeken en opvallend genoeg komt die rol in zijn geheel niet overeen met die andere ‘Flik’. Cees Geel is immers één van de hoofdrolspelers van Flikken Rotterdam en daar in de rol van Stan Vroom die qua karakter niet veel verschilt van de rol van Mart Vreeken. Dit leverde voor mij wel echt een ‘hûh what!?’ momentje op in de serie.

Conclusie

Flikken Maastricht sloot seizoen 8 af met een enorm sterke cliffhanger terwijl seizoen 9 gewoon over alle afleveringen heen vrijwel even spannend was. In seizoen 10 lukt het de schrijvers achter de serie opnieuw om een ijzersterke cliffhanger op te bouwen. Ik kan alleen maar zeggen, waar blijft seizoen 11!

Beschikbaarheid

Flikken Maastricht Seizoen 10 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.