Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Flikken Maastricht Seizoen 8 met 4.5 sterren.

The Good
  • Sterke verhaallijn
  • Sterke cast
The Bad
  • Geen extra's


Het team Wolfs (Victor Reinier) en van Dongen (Angela Schijf) is net van de buis, en nu ligt hij al in de winkel; het achtste seizoen van de Nederlandse hitserie Flikken Maastricht. Waar de gemiddelde Nederlandse serie na zoveel jaar een beetje inzakt, weet de serie ook nu weer een ijzersterk seizoen neer te zetten.

Terugblik op seizoen 7

In seizoen 7 keerde Thomas Acda terug in de vorm van Daan de Vos. Op geniale wijze manipuleerde hij erop los en zette hij een prachtige psychopaat neer. Aan het einde van het seizoen werd hij echter overhoop geschoten tijdens een groot motorfeest. Het moordwapen bleek van rechercheur Eva van Dongen, die we daarna in de gevangenis hebben zien verdwijnen. Toch komt Wolfs er al snel achter dat er iets is dat niet klopt.

Seizoen 8

In het eerste deel van het achtste seizoen, zien we hoe Wolfs probeert er achter te komen wie Daan Vos heeft vermoord. Een moordenaar die dichterbij hem staat dan hij zelf zou hopen. In het tweede deel van de overkoepelende verhaallijn zien we dan ook hoe Wolfs zich inzet om de straf op de moord verlaagd te krijgen, terwijl zich een heel ander complot lijkt voor te doen wat een enorme cliffhanger oplevert.

Ondertussen kent ook iedere aflevering weer een eigen grote zaak die het duo probeert op te lossen terwijl we agenten Romeo Sanders (Sergio IJssel) en Esmee van Rooy (Jamie Grant) zich weer voorral op klein leed stort. Ook niet zonder de nodige tegenslagen trouwens.

Seizoen echt is beschikbaar op zowel DVD als Blu-Ray. In beide gevallen staan alleen de tien afleveringen op de discs. De DVD box telt drie DVD’d terwijl de Blu-Ray verpakking twee discs bevat. uiteraard is de Blu-Ray uitvoering in HD.

Flikken-Maastricht-Unboxed

Update – Blu-Ray

Inmiddels zijn de Blu-Ray versies ook verscheept en hebben we de twee eens lekker tegen elkaar aan kunnen leggen. Voor de ware fans biedt de Blu-ray uitvoering van Flikken Maastricht een behoorlijke verbetering van het beeld. Zeker op schermen vanaf 42 inch ga je het verschil zien en is het de moeite waard om de Blu-Ray te verkiezen.

Flikken-Maastricht-Blu-Ray

Conclusie

Dat seizoen inmiddels alweer wordt opgenomen is niet vreemd. Met 2.043.000 kijkers tijdens de eerste aflevering kende Flikken Maastricht haar sterkste opening ooit en in tien sterke afleveringen wordt de honger naar seizoen 9 weer opgewekt. Een must-have dus.

Flikken Maastricht ligt nu in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.