Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dream LED Desk Sensor LED Lamp

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vier verschillende tinten wit
  • Duidelijke bediening
  • Veel scharnierpunten
  • Staat stabiel
  • Snelle smartphonelader in de voet

THE BAD

  • Ondanks de goede scharnieren voelt de lamp wat wiebelig aan.
  • Alleen verkrijgbaar in het zwart

De ultieme kantoorlamp, dat lijkt het idee achter de Desk Sensor LED Lamp van het Vlaamse Dream LED. De lamp kent niet alleen meerdere wit tinten om uit te kiezen, maar ook een handige USB lader voor jouw smartphone of tablet.

Unboxing

Je ontvangt de Desk Sensor LED Lamp met een korte handleiding en een netstroom adapter. Meer heb je niet nodig.

Design

Op dit moment is de Dream LED Desk Sensor LED Lamp (die ook bekend is als de Eleni van Lampenwelt.com, maar zonder diffuser en USB lader) alleen verkrijgbaar in het glanzend zwart. De lamp kent twee scharnieren en een draaischijf om de lamp mee te positioneren. De LED lamp zelf is ook nog eens bij te draaien. Heb je even geen behoefte aan de lamp, klapt hij mooi compact in. Het geheel is wel iets wiebelig, maar het werkt perfect. Het geheel weegt 1,2 kilo.

Lamp

De Desk Sensor LED Lamp is samengesteld uit 48 HP SMD LED’s. Het maximale vermogen van de lamp is 15 Watt en dat vertaalt zich naar 960 Lumen. De lamp zou 35.000 uren mee moeten gaan.

Bediening

Voor de bediening bevat de Desk Sensor LED Lamp een touch paneel onderaan de voet. Hiermee is de LED lamp in vijf niveaus te dimmen en de kleur wit te selecteren. De vier opties zijn 2700K, 3000K, 4500K en 6700K. Op foto zijn deze lastig vast te leggen, maar je ziet het effect wel in het unboxing filmpje. De lamp bevat ook een sleeptimer. Wanneer je deze activeert zal de lamp na een uur zichzelf uitschakelen.

Dream LED Desk Sensor LED Lamp _MG_8214

Opladen

De Dream LED Desk Sensor LED Lamp beschikt over een USB poort om jouw gadgets mee op te laden. Dit gaat met een maximale snelheid van 2 ampère. Het gros van de smartphones en tablets zijn dus vlot geladen met deze bureaulamp.

Dream LED Desk Sensor LED Lamp IMG_8081

Gebruikservaring

Ik noemde eerder al dat de lamp een beetje wiebelig is. Dit komt doordat de lamp in zijn geheel van ABS plastic met een beetje PU en rubber is gemaakt. Hoewel hij wat wiebelig is, is hij wel zeer sterk en zitten de scharnieren strak genoeg om de lamp keurig in positie te houden. Wat dat betreft dus niets te klagen.

Het werken met verschillende wittinten is erg prettig. Het is Philips die ontdekte dat bepaalde wittinten bepaalde activiteiten positief konden beïnvloeden. Dit idee is terug te vinden in deze lamp. Door het formaat van het paneel met de 48 HP SMD LED’s is het licht mooi diffuus. Werk je meteen onder de lamp, heb je niet al te veel last van schaduwwerking.

De aanwezigheid van een USB laadpoort is zeer comfortabel. Zeker als laptopgebruiker. Je hoeft zo geen USB poorten op te offeren om een gadget op te laden. Bovendien gaat het laden lekker snel.

Conclusie

De Dream LED Desk Sensor LED Lamp is een zeer prettige bureaulamp. Verschillende tinten wit, een dimmerfunctie en een vlotte USB lader maken de lamp tot een alleskunner.

Beschikbaarheid

De Dream LED Desk Sensor LED Lamp is op dit moment alleen verkrijgbaar in het zwart. Onder anderen via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.