Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Odroid komt met tegenhanger Raspberry Pi

Er zijn al heel wat Android Mediaplayers op de markt, maar wat als je er zelf één wilt bouwen? Of een slimme spiegel op basis van Android? Dan kan de Odroid C2 interessant zijn.

Waar de Raspberry Pi vooral goedkoop is (en relatief vlot), is de Odroid vooral heel snel en standaard rijker uitgerust. Zo draait de Odroid op een 64-bit quad-core 2GHz chipset met een Mali-450MP GPU en 2GB DDR3 werkgeheugen terwijl de Pi B het moet een 32-bit quad-core 900Mhz en 1GB werkgeheugen moet doen. De Pi is dan ook weer meer gericht op kleinschalige projecten.

De printplaat van de Odroid C2 bestaat verder uit 4 USB 2.0 aansluitingen, 1 USB OTG poort, een HDMI poort, IR ontvanger, LAN poort, seriële poort en natuurlijk een grote GPIO om externe hardware op het printplankje aan te sluiten.

Odroid is net begonnen met de distributie van de Odroid C2. Het printplaatje gaat zo’n $40 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.