Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: HP lanceert krachtige Windows 10 smartphone

Met de Elite x3 knalt HP letterlijk de smartphonemarkt in. En dat met een Windows 10 smartphone. De HP Elite x3 draait op één van de meest krachtige chipsets van dit moment. Met de Mobile Extender verandert de Elite x3 in een volledige laptop.

De Elite x3 biedt volledige ondersteuning voor Windows 10 continuüm. Het wisselen tussen ‘schermen’ wordt hierdoor gemakkelijker waardoor je on the go bestanden kunt blijven bewerken. Toch gaat HP met deze technologie nog een stukje verder.

Via de optionele dock kan met een DisplayPort een monitor worden aangesloten. Via USB A en USB C een toetsenbord en muis om een volledige desktopervaring neer te zetten. Wil je zware apps draaien? HP heeft een x86 serverpark waarop het zware apps virtualiseert. Photoshoppen zou in theorie mogelijk zijn.

Voor onderweg komt HP met de Mobile Extender. Dit is eigenlijk een lege laptop die verbinding maakt met de smartphone. Alle data en programma’s komen van de Elite x3. Vergeet je dus de Mobile Extender, zal niemand bij jouw data komen. De Mobile Extender beschikt over een qwerty toetsenbord en een 12,5 inch display dat bijna van rand tot rand loopt.

De HP Elite x3 draait op een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Dezelfde chipset als in de LG G5 en de Sony Xperia X Performance. Daarmee behoort de HP Elite x3 tot de snelste toestellen van het Mobile World Congress.

Beschikbaarheid

De HP Elite x3 wordt deze zomer verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.