Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Draadloos laden in de Skoda Phonebox

Nu de asbak zo ongeveer definitief uit het interieur van de auto is verdwenen, komt autofabrikant Škoda met een nieuwe lade. De Škoda Phonebox. Een speciaal plekje in het interieur om smartphones op te laden.

Škoda gebruikt voor het opladen van smartphones Qi laders. Deze creëren via hun spoel een elektromagnetisch veld waarmee smartphones draadloos opgeladen kunnen worden. Daarnaast kan de smartphone gebruik maken van de antenne in het dak van de auto voor een beter signaal.

Škoda introduceerde het concept al eerder in de Škoda Superb, maar toen ging het nog om bedraad opladen. Daar Qi ontvangers nu zo’n $3 inkoop kosten, maakt Škoda de overstap naar Qi. Ook deze Škoda Phonebox zal alleen verkrijgbaar zijn in de Superb en pas vanaf juni 2016.

Belangrijk om in de gaten te houden is dat de smartphone in de Škoda Phonebox past. Op de foto bij het persbericht zien we een Galaxy S6 Edge die net in de Phonebox lijkt te passen. Daarnaast is het nog de vraag hoeveel Qi spoelen er zijn en waar die zitten. Niet alle smartphones hebben hun Qi ontvanger op dezelfde plek zitten. Als bezitter van de Škoda Superb is het dus handig om rekening te houden met de maten van de Phonebox wanneer je voor een smartphone gaat winkelen. Hoe dan ook is dit een ontwikkeling die wij hier alleen maar kunnen toejuichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.