Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Derde generatie Raspberry Pi computers komt eraan

Hij is nog niet officieel, maar het Amerikaanse FCC heeft de eerste beelden van de Raspberry Pi 3 gelekt. Hoewel Raspberry altijd tot doel heeft gehad goedkope computers voor de massa te maken, krijgt de derde pi toch de nodige luxe mee.

Als de geruchten op basis van de foto’s kloppen, krijgt de Raspberry Pi 3 standaard WiFi aan boord. Het gros van de pi’s wordt standaard uitgerust met WiFi sticks, dus de Pi 3 maakt de aanschaf van deze sticks overbodig. Daarnaast stopt Raspberry er meteen bluetooth ondersteuning in. Niet omdat dit een feature is die de massa zal gebruiken, maar omdat bluetooth dezelfde 2.4GHz chip en antenne kan gebruiken en daarmee goedkoop toegevoegd kon worden.

De Raspberry Pi 3 zal weer gebruik maken van een micro-SD slot voor de (vaste) opslagruimte. Verder zien we vier USB poorten, een LAN aansluiting, 3,5mm audio uitgang en HDMI poort. Ontwikkelaars krijgen onder anderen toegang tot een 40-pins GPIO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.